Speltips: Därför behåller Cris Cyborg sitt bälte på UFC 232

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-23 00:00

Helgens titelmatch mellan Cris Cyborg och Amanda NunesUFC 232 har på förhand beskrivits som den bästa matchen hittills inom dam-MMA.

Både Cyborg och Nunes är UFC-mästare, men i olika viktklasser. Just det här mötet sker i Cyborgs hemvist fjädervikt och det är såldes Nunes som har möjlighet att bli den förste kvinnlige dubbelmästaren i UFC.

Två dominanta mästare från Brasilien

Cyborg har 20 raka segrar bakom sig och den enda förlusten hon råkat ut för var i sin proffsdebut för över 13 år sedan. Det är en oerhört lång tid som obesegrad och än mer imponerande är kanske det faktum att hon knappt förlorat en rond sedan dess. Tidigare i mars såg vi henne ta en dominant seger mot Yana Kunitskaya på UFC 222.

UFC har haft det svårt att hitta kvalitativa motståndare till Cyborg. I alla fall fram tills nu. Är det någon som ska ge 33-årigen en utmaning så är det just Amanda Nunes, tror många.

Nunes kom till UFC som en grappler i grunden men har under åren utvecklats till en kraftfull striker. Hennes 11 knockout-vinster är ett starkt kvitto på just detta. Nunes är, precis som Cyborg, från Brasilien och vann sitt bälte i bantamvikt mot Miesha Tate på UFC 200. Sedan dess har hon hunnit försvara bältet tre gånger mot Ronda Rousey bland andra.

Cyborg bör vinna

Anledningen till att många ser Nunes som ett verkligt hot mot Cyborg är på sättet hon utklassat sina senaste motståndare. Matchen mot Raquel Pennington är ett bra exempel på det där hon glänste rejält under sin insats.

Trots Nunes färdigheter är Cyborg en markant favorit enligt samtliga spelbolag. Det är kanske inte så märkligt med tanke på att matchen går i fjädervikt och hennes 13 år långa förlustfria svit.

Spel på Cyborg-seger är det enda rätta i den här matchen.

Unibet håller Cyborg som favorit till 1.38 medan Nunes ger 3.10 gånger pengarna.

Mobilebet håller Cyborg som favorit till 1.36 medan Nunes ger 3.05 gånger pengarna.

Betfair håller Cyborg som favorit till 1.36 medan Nunes ger 3.00 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips