Speltips: Amanda Nunes behåller sitt bälte – stabila odds på mästaren

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-07-02 00:00

På lördag går UFC 239 av stapeln på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA. En gala som hela världens MMA-fans har väntat på hela sommaren.

I galans huvudmatch ska Jon Jones försvara sitt bälte mot Thiago Santos. Men det här långt ifrån den enda stjärnmatchen för kvällen. I co-main event har vi ytterligare en titelmatch. Den sker i damernas bantamvikt och står mellan regerande mästaren Amanda Nunes som tar sig an veteranen Holly Holm.

Inte förlorat sedan 2014

Nunes är UFC:s första kvinnliga dubbelmästare. Den hårdslående brasilianskan knep nämligen sitt andra bälte, fjäderviktsbältet, när hon chockade alla och knockade Cris CyborgUFC 232.

31-årige Nunes har ett record på 16-4 och har på senare år sett oövervinnlig ut. Hennes senaste förlust kom mot Cat Zingano för fem år sedan – en match hon förövrigt ledde på poäng innan hon kroknade och blev trött.

8 raka segrar har Nunes och av dessa har hon bara gått till domslut två gånger. Det är grymt imponerande för damsidan och bantamvikt som hon oftast tävlar inom.

Hennes motståndare Holm är en etablerad fighter som var den förste att sticka hål i ballongen som var Ronda Rousey. När Holm besegrade Rousey så blev hon också mästare men sedan dess har hon tappat sin plats på tronen. Tittar man på Holms record sedan 2016 då hon vann bältet så har hon förlorat 4 av 6 matcher. Men hon har aldrig blivit utklassad och alltid sett bra ut även vid förlust

Har många nycklar

Kan Holm chocka världen igen genom att slå Nunes? Enligt spelbolagen så tycks det inte bli så. Holm är en tekniskt sett bättre striker men Nunes har så många andra nycklar i sitt game. Explosivitet, KO-power och styrka är alla på brasilianskans sida. Därtill har Nunes en otroligt avancerad grapplingförmåga som Holm definitivt inte kan matcha.

Nunes svaghet är hennes kondition och om Holm kan få henne att jobba och trötta ut sig kan det öppna upp för amerikanskan i de senare ronderna. 

Man får heller inte glömma att Holm fyller 38 år senare i oktober. Hon är inte i sitt ”prime” längre vilket Nunes definitivt är.

Vårt tips är att Nunes vinner den här matchen med klarhet!

Unibet erbjuder Nunes till 1.30 medan Holm ger 3.50

Betfair erbjuder Nunes till 1.24 medan Holm ger 3.50

888 erbjuder Nunes till 1.30 medan Holm ger 3.50

Betway erbjuder Nunes till 1.28 medan Holm ger 3.40

Superkampanj hos Betfair! Riskfritt spel på 450 kronor!
Ta del av kampanjen här

Se fler av våra MMA speltips