TID KVAR:

Curtis Blaydes vs. Junior dos Santos

UFC Fight Night: Raleigh, USA

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

UFC 242: Khabib Nurmagomedov Vs. Dustin Poirier – Breakdown maincard

Author: Johan Lorentzon

Published: 2019-09-06 01:03

Khabib Nurmagomedov (1.20) Vs. Dustin Poirier (4.00)

Historia

Khabib Nurmagomedov (27-0-0) har verkat ostoppbar på sin väg mot bältet och bär fortfarande ett helt obefläckat record. Trots att detta bara är hans andra titelförsvar i lättviktsdivisionen så räknas han redan som nummer två på ”pound for pound”-listan. Trots cirkusen med Conor McGregor och hans crew får vi inte glömma att han ströp ut irländaren i fjärde ronden, vilket är en bedrift endast Nate Diaz har lyckats med tidigare i UFC.

Dustin Poirier (25-5-0) går sin 23:e match i UFC och har varit en fighter som nästan nått toppen tidigare men förlorat och sedan blivit nedpetad några steg i rankingen och fått börja om sin klättring. Nu har han dock fyra raka vinster mot toppmotstånd som Anthony Pettis, Justin Gaethje, Eddie Alvarez och Max Holloway, där han också vann interimbältet i lättviktsdivisionen.

Matchbild

Dustin Poirier är den mer kompletta fightern som både är bra stående och på marken, medan Nurmagomedov förlitar sig på sin patenterade dagestanska brottning. Det kommer dock inte handla om huruvida Khabib klarar att ta ned Poirier på marken, utan det handlar snarare om ”när” och om Poirier kan ta sig upp igen.

Poirier kommer förstås ha förberett sig att slåss från ryggen, men Nurmagomedovs brottning, press och ground and pound kan zappa energin ur den bästa. Att ha Khabib över sig är som att bli täckt av en blöt filt samtidigt som filten gör sitt bästa för att slå din skalle genom mattan.

Poirier har sina bästa chanser på fötterna och om det händer är det nog i tidigare ronder. McGregor var nog den bästa stående fightern Khabib mött, men han var också rädd för att bli nedtagen vilket nog tog en del på självförtroende och vilja att attackera. Dustin borde på papper vara en bättre grappler än McGregor och dessutom ha bättre kondition vilket borde ge honom självförtroende och inte tveka av rädsla för att bli nedtagen. Det här kommer nog bli Nurmagomedovs svåraste match, men hans ess är fortfarande brottningen.

Vinnare: Nurmagomedov via domslut på 3.00 på Betfair.

Spela RISKFRITT på UFC 242

Edson Barboza (1.62) Vs. Paul Felder (2.20)

Historia

Edson Barboza (20-7-0) och Paul Felder (16-4-0) har historia tillsammans med ett tidigare krig som utspelade sig 2015. Ett krig som Barboza gick segrande ur med ett domslut. Att dessa två blir inlåsta i buren igen som co-main på detta kort är nog ingen slump då det säkerligen kommer bjudas upp varandra till dans denna gång också.

Sen deras möte 2015 har Barboza knockout-vinster över Beneil Dariush och Dan Hooker, men också förluster mot Tony Ferguson, Khabib Nurmagomedov, Kevin Lee och Justin Gaethje.

Felder har bara förlorat en gång av sina senaste fem matcher och det var en förlust mot Mike Perry på delat domslut. Annars har han vinster mot Charles Oliveira, Alessandro Ricci, Steve Ray och James Vick. Förlusten mot Barboza var den första i hans karriär då han innan hade ett obefläckat record.

Matchbild

Både Barboza och Felder är bra stående fighters. Felders styrkor ligger dock på insidan medan Barbozas strykor ligger på utsidan. Chansen att detta blir ännu ett krig är väldigt stor när de båda herrarna försöker hitta in till sina distanser för att leverera skada. Barboza är dock den snabbare fightern och kan även besitta de bästa sparkarna i UFC just nu tillsammans med Adesanya. Felder är en underskattad grappler och just grapplingen har också visat sig vara Barbozas svaghet, så hamnar det på marken går fördelen till Felder. Dock är det som sagt överhängande chans att det blir en match som utspelar sig stående, och som även går tiden ut då båda herrarna är tjuriga och stryktåliga som få.

Vinnare: Barboza via domslut på 3.25

Spela RISKFRITT på UFC 242

Islam Makhachev (1.25) Vs. Davi Ramos (3.50)

Historia

Både Islam Makhachev (17-1-0) och Davi Ramos (10-2-0) är båda markspecialister men med helt olika stilar.

Makhachev är ännu en brottarprodukt från Dagestan och träningspartner med Khabib, vilket bara det säger vilken typ av grapplingstil han har. Han har bara förlorat en gång i sin karriär, vilket var UFC-debuten mot Adriano Martins som han förlorade på knockout. Efter förlusten har han dock hela fem raka vinster varav senaste är en domslutsvinst över Arman Tsarukyan.

Ramos är en världsmästare i brasse jiu-jitsu och en av dem som lyckats med att applicera sina BJJ-förmåga i MMA. Även han förlorade sin UFC-debut, men har efter det bara vinster under sitt bälte. Senaste vinster var en domslutsvinst över Austin Hubbard.

Matchbild

Det här är en klassisk match mellan en elitbrottare och en BJJ-specialist. Brottningen som dagestanierna besitter brukar i regel vara tillräckligt för att kontrollera och bryta ned motståndaren både fysiskt och psykiskt. Men i detta fall  kommer det inte vara så enkelt då Ramos nog inte kommer låta sig hållas nere utan motstånd. Han är farlig från ryggen och har dessutom styrkeövertaget av de två.

Matchen kommer hamna på marken och där handlar det om hur mycket toppkontroll Makhachev kan hålla och om Ramos kan skapa scramble-tillfällen för att vända på steken. Ramos är bekväm på rygg så chansen är nog stor att han kommer försöka jobba därifrån om han blir nedtagen. Även om det är en liten chans att Ramos blir utdragen så är chansen också väldigt liten att han från ryggen lyckas dra ut Makhachev.

Vinnare: Makhachev via domslut

Spela RISKFRITT på UFC 242

Curtis Blaydes (1.18) Vs. Shamil Abdurakhimov (4.25)

Historia

Curtis Blaydes (11-2-0) kommer från en dominant domsluts vinst över Justin Willis. Matchen innan möte han Francis Ngannou och blev knockad. Det var också andra gången Blaydes blev knockade av Ngannou i sin karriär då de båda mötts tidigare med samma resultat.

Shamil Abdurakhimov (20-4-0) rider på tre raka vinster efter att ha blivit knockad av Derrick Lewis i en match som gick 2016. Som namnet nog avslöjar är även Abdurakhimov från Dagestan och hans senaste vinst var en knockout av Marcin Tybura och matcherna innan tog han vinster över Chase Sherman och Andrei Arlovski.

Matchbild

Abdurakhimov är förstås en bra grappler, men han är ändå primärt (och förvånande nog) en striker. Han besitter slagstyrka, men är även kalkylerad i sina attacker. Blaydes som varit på andra sidan av Ngannous slag kommer nog hålla ögonen öppna och antagligen vilja använda sin brottning för att ta matchen till marken där han kan undvika Abdurakhimovs styrka och chansen att bli träffad.

Gissningsvis kommer Blaydes gå på en tidig nedtagning och sen försöka dela ut ground and pound medan han kontrollerar dagestanien på marken. Chansen finns att det kan komma ett avslut på marken eller att Abdurakhimov träffar Blaydes stående, men det är nog större chans att matchen går tiden ut.

Vinnare: Curtis Blaydes via domslut.

Spela RISKFRITT på UFC 242

Mairbek Taisumov (1.34) Vs. Carlos Diego Ferreira (3.00)

Historia

Huvudkortet startas med en lättviktsbatalj. Mairbek Taisumov (27-5-0) har sex raka vinster under sitt bälte och Carlos Diego Ferreira (15-2-0) har vunnit sina senaste fyra.

För Taisumov kommer nog Abu Dhabi vara lite som att slåss på hemmaplan då det kommer sitta många ryska fans i publiken. Han har knockat fem av sina senaste motståndare, däribland Damir Hadzovic och Felipe Silva. Senaste matchen var dock en domslutsvinst över Desmond Green.

Carlos Diego Ferreira blev skadad och var tvungen att dra sig ur sin senaste match mot Francisco Trinaldo på UFC 237. Nu är han dock tillbaka och tänker fortsätta sätta pinnar i sin vinst kolumn. Han mötte senast Rustam Khabilov, en match han vann på enhälligt domslut.

Matchbild

Det här är på papper en klassisk striker mot brottare-match då Taisumov är ett monster på fötterna medan Ferreira är lika del monster, men på marken. Med det sagt är både kompetenta både på fötterna och på marken.

Deras gameplan borde inte vara så svår att gissa och här handlar det mer om vem som kan ta matchen till sin planhalva. Det finns dock en chans att Ferreira luras in i ett stående krig med Taisumov om han inte får matchen till marken och då kommer det sluta illa.

Vinnare: Taisumov via KO/TKO

Spela RISKFRITT på UFC 242

FLER NYHETER

UFC 248: Mark O. Madsen storfavorit inför andra matchen i UFC

Den olympiske silvermedaljören i brottning, som sadlade om till MMA, är inbokad för sin andra...

LÄS MER

UFC Raleigh: Lina Länsberg söker tredje raka segern – här är oddsen

Till helgen återvänder Sveriges Lina Länsberg till buren, för att söka sin tredje raka seger...

LÄS MER

Conor McGregor vs. Nate Diaz III – här är oddsen

Under den gånga helgen tog den tidigare dubbelmästaren Conor McGregor hem sin första seger sedan...

LÄS MER

UFC 248: Israel Adesanya försvarar titeln mot Yoel Romero

Nu är det till slut officiellt klart att mellanviktsmästaren Israel Adesanya kommer försvara titeln mot...

LÄS MER
More News

RELATERADE ARTIKLAR

UFC 249: Khabib Nurmagomedov mot Tony Ferguson officiell

En av nästa års mest efterlängtade matcher är nu officiellt bekräftad för april. Den regerande...

LÄS MER

UFC 249: Khabib Nurmagomedov känner elden inom sig igen

Ännu en gång har UFC planerat in den efterlängtade matchen mellan den regerande lättviktsmästaren Khabib...

LÄS MER

Conor McGregors plan för 2020: Gå tre matcher

Under torsdagen stod det klart att den irländske MMA-stjärnan Conor McGregor kommer att gå sin...

LÄS MER

Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson- här är oddsen

Femte gången gillt? Enligt UFC-presidenten Dana White siktar organisationen på att arrangera en match mellan...

LÄS MER