UFC 246 kommer kosta 499kr för svenska fans att ta del av

Författare: Karl Johansson

Publicerad: 2019-12-19 17:40

Nordic Entertainment Group (NENT) har förlÀngt rÀttigheterna för UFC (Ultimate Fighting Championship). Det innebÀr att streamingtjÀnsten Viaplay kommer fortsÀtta att direktsÀnda samtliga galor frÄn vÀrldens frÀmsta MMA-organisation.

Det hÀr berÀttade Per Nunstedt, sportchef pÄ NENT Group Sverige:

Intresset kring UFC har fullkomligen exploderat under de senaste Ären, och med sina 300 miljoner fans Àr UFC en av de snabbast vÀxande varumÀrkena i idrottsvÀrlden. Det kÀnns fantastiskt att Viaplay fortsÀtter sin tunga satsning pÄ kampsportens kronjuvel.

Det nya avtalet innebÀr att NENT Group fortsatt kommer att vara de som har hand om sÀndningarna av UFC:s galor i Norden. Viaplay direktsÀnder de numrerade galorna samT Fight Night-evenemangen, dÀr underkorten har nordiska fighters som gÄr matcher.

En stor Àndring kommer att införas i och med det förnyade avtalet; vissa UFC-galor kommer att kosta extra för svenska tittare. Detta gÀller Àven om man redan har Viaplay abonnemang. Priset för dessa galor kommer att ligga pÄ 499kr. Den första galan blir dÀr den irlÀndske stjÀrnan Conor McGregor möter Donald Cerrone i weltervikt under UFC 246 i januari.

Nunstedt fortsÀtter:

Januari blir en magisk kick-off med vÄrt nya avtal dÄ sportens stora fixstjÀrna Conor McGregor gör comeback i oktogonen och blÄgula klippor som Ilir Latifi och Lina LÀnsberg gÄr upp i stora matcher pÄ Viaplay.

Merparten av UFC:s galor kommer att finnas tillgÀngliga genom Viaplays ordinarie sportabbonnemang, förutom nÄgra utvalda PPV-galor.

Det hÀr berÀttade David Shaw, UFC Senior Vice President:

NENT Group har varit en fantastisk partner till oss. De har en plattform som Àr perfekt för UFC:s nordiska och internationella superstjÀrnor och de delar vÄrt mÄl att ytterligare vÀxa intresset för MMA i Norden. Vi ser fram emot att fortsÀtta arbeta med NENT Group för att leverera direktsÀnd MMA-action i vÀrldsklass till alla vÄra fans i Norden.