UFC 249: Tony Ferguson öppnar upp som favorit mot Justin Gaethje

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2020-04-01 19:43

Nästa UFC-gala på organisationens tidsschema är UFC 249, som kommer gå av stapeln den tredje helgen i april. Ursprungligen var galan placerad till Brookyln, New York och i huvudmatchen skulle lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov ta sig an den tidigare interimmästaren Tony Ferguson. I nuläget är dock både plats och huvudmatch okänd för allmänheten

Gaethje potentiell ersättare

COVID-19s spridning över världen har påverkat MMA-sporten i stor utsträckning. Reseförbud och starka restriktioner gällande folksamlingar och idrottsevenemang har gjort det svårt att arrangera galor på många platser. Dessutom har ett stort antal utövare svårt att träna som vanligt, då gym stängts ner till följd av virusets spridning.

Nurmagomedov befinner sig just nu i hemlandet och har mycket svårt att resa mellan olika länder. Lättviktsmästaren tränar fortfarande hårt, men i samband med en intervju för ESPN, berättade Nurmagomedov att han inte vet inför vad.

Enligt ESPNs Ariel Helwani har UFC arbetat för att hitta en ersättare och därefter erbjudit Ferguson en match mot Justin Gaethje. Den tidigare WSOF-mästaren har tre raka segrar i UFCs lättviktsdivision och har tagit hem ’Fight of the Night’/’Performance of the Night’-bonus i samtliga sex matcher han har gått för organisationen.

UFCs president, Dana White, har hela tiden sagt att galan och huvudmatchen kommer gå av stapeln som planerat. Han vill däremot inte dela med sig av planerna för MMA-media, någonting han berättade om i ’Frank Warrens Heavyweight Podcast’. Transkribering via ’MMA Junkie’.

So I’ve literally told every one of these guys to go (expletive) themselves and I’m not telling any of them what I’m doing, where I’m doing it.

Oddsen för matchen

Trots att den ovanstående drabbningen i nuläget inte är officiell har oddsmakarna redan släppt linjerna för den potentiella matchen. Via ’Best Fight Odds ’Twitter’-konto.

UFC 249: Justin Gaethje (+145) vs. Tony Ferguson (-170) https://bestfightodds.com/events/ufc-249-1852 @Justin_Gaethje @TonyFergusonXT

Den tidigare interimmästaren öppnar upp som favorit mot landsmannen Gaethje. Ett rakt vinnarspel på Ferguson ger i nuläget 1.59 gånger insatsen tillbaka. Ett motsvarande spel på ’underdogen’ Gaethje ger 245 kronor tillbaka på en spelad hundralapp.