UFC 263: Vi tippar hela galan och väljer ut favoritspelen

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-06-12 03:20

Äntligen dags för UFC 263 och åtets tredje gala med publik på arenan. I huvudrollerna hittar vi 2 titelmatcher och en tredje 5-rondare mellan Nate Diaz och britten Leon Edwards. Som vanligt ska vi i tur och ordning gå igenom speltipsen och välja vinnarna. 

Spel- och tipsgenomgång av galans matcher

Nate Diaz vs Leon Edwards UFC 263

Huvudkort

Israel Adesanya vs Marvin Vettori: Första mötet mellan Izzy och Vettori utspelade sig på samma arena för 3 år sedan. Det mötet slutade med en superjämn vinst för Izzy via poäng, där han tappade sista ronden genom att tillåta nertagningar. Vettori, då 24 år gammal, har sedan dess utvecklats enormt samtidig som hans motståndare fortfarande visar upp liknande svagheter. Kan italienaren stå emot Izzys slagkombinationer första par ronderna kan han likväl ta över med sin brottning och vinna 3 ronder av 5. Men för att vinna på domslut mot en titelhållare bör man vinna dominant. Hur som helst ser jag detta som en mycket jämnare fight än vad oddsen antyder på. Ett spel på Vettori kan man därför inte undvika.

Tippar: Adesanya (via poäng)

Deiveson Figueiredo vs Brandon Moreno: Vi vet alla hur första kampen mellan dessa herrar slutade men då måste vi ha i åtanke att Figgy blev matförgiftad kvällen innan och spenderade natten på sjukhuset. Han såg heller inte så fräsch ut på invägningen idag och vinglade fram till vågen. Om det påverkade resultatet eller ej återstår att se. Tror att båda herrar är tillräckligt tåliga och sega för att vi ska se matchen gå till domslut. Även oddset på att Moreno vinner via domslut lockar.

Tippar: Figueiredo (via poäng).

Spelvärt: Moreno vinner via poäng – 4.33 Bet365. Jämför till exempel med odds hos 20bet – som är ett spelbolag utan svensk licens.

Leon Edwards vs Nate Diaz: Britten Edwards är på jakt efter titelfighten i viktklassen och för att få den måste han vinna denna drabbning övertygande. Nate har en liten väg till vins i fall han skulle överleva första halvan av fighten och samtidigt få till sina fina press och boxning, samt vinna på volym över 5 ronder. För många om och men helt enkelt – britten är tillräckligt hungrig, komplett och bra för att det inte ska ske.

Tippar: Edwards (via Ko/TKO i rond 3)

Demian Maia vs Belal Muhammad: Analysen av spelet hittar du här.

Tippar: Belal (via poäng)

Paul Craig vs Jamahal Hill: Detta är en typiskt ”grappler vs striker” duell där skotten Craig är den förstnämnde.  Frågan här är om Hill kan undvika att bli nertagen och på så sätt enkelt vinna duellerna på fötterna – mitt svar är på det är JA.

Tippar: Hill (via KO/TKO i rond 1)

Underkort

Drew Dober vs Brad Ridell: Dober (via poäng)

Eryk Anders vs Darren Stewart: Stewart (via poäng)

Lauren Murphy vs Joanne Calderwood: Calderwood (via poäng)

Hakeem Dawodu vs Movsar Evloev: Evloev (via poäng)

Tidigt underkort

Pannie Kianzad vs Alexis Davis: Kianzad (via poäng)

Matt Frevola vs Terrance McKinney: Frevola (via KO/TKO i rond 3)

Steven Peterson vs Chase Hooper: Peterson (via poäng)

Fares Ziam vs Luigi Vendramini: Vendramini (via submission i rond 1)

Carlos Felipe vs Jake Collier: Collier (via poäng). Analysen av spelet hittar du här.

Mina spel

  • 2u Steven Peterson – 1.85
  • 2u Felipe/Collier matchen går tiden ut – 1.73
  • 2u Edwards vinner + Dawodu/Evloev går tiden ut – 1.73 (dubbel)
  • 1.5u Belal Muhammad via poäng – 2.10
  • 1.25 Luigi Vendramini – 2.20
  • 1.25 Peterson/Hooper matchen går tiden ut – 2.20
  • 1u Jake Collier – 3.00
  • 0.75 Marvin Vettori – 3.15

*(u) untit = 1 unit brukar motsvara 1% av din totala spelkassa. Är din spelkassa till exempel 50 000 kr så är 1u 500kr.