3 anledningar till varför David Teymur vinner mot Charles Oliveira

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-29 00:00

På lördag har svenske David Teymur chansen till att vinna sin sjätte raka UFC-match. Han möter den mycket kreative och tuffe brassen Charles Oliveira på UFC Fortaleza. Med tanke på Oliveiras meriter och att matchen går på bortaplan i Brasilien så blir detta utan tvekan Teymurs svåraste test hittills i karriären.

Att Teymurs världsklass-thaiboxning kommer bli en viktig faktor vet vi redan om. MMABetz har listat tre andra anledningar till varför Teymur vinner mot Oliveira.

1.Självförtroendet

David har bara en förlust som proffs och den kom i debuten. Med anledning av det kan man bortse från denna plump. Han har gått från klarhet till klarhet och visat väldigt hög förståelse för sporten MMA. Man ska komma ihåg att Teymur började träna MMA relativt sent i karriären.

Som alla vet är just den mentala aspekten en viktig ingrediens för framgång. Med segrar mot väldigt starka namn som Drakkar Klose och Nik Lentz så är självförtroendet hos svensken väldigt hög.

2.Nedtagningsförsvar

Teymur har blivit en allt bättre grappler med åren men han är inte närheten av samma nivå som Oliveira är på. Oliveira har faktiskt avslutat 17 av sina motståndare via submission som proffs och har stora fördelar om matchen kommer ner på marken. Tacksamt är det därför för Teymur att han är mycket svår att få ner på marken. Han är inte bara bra rent tekniskt men har också väldigt bra höfter och hamnar sällan i dåliga situationer där risken för nedtagningar är stora.

3.Fotarbete

De som sett Teymurs tidigare matcher i UFC vet att han gillar att röra på sig. Likt klubbkamraten Alexander Gustafsson så är 29-åringen i ständig rörelse. Han är mycket duktig på att cirkla i buren och tar ytterst sällan dåliga beslut som kostar honom. Eftersom Oliveira är en betydligt mer stillastående fighter så kommer just fotrörelsen att vara en avgörande nyckel på lördag.

Vill du läsa mer om matchen och oddsen? Klicka på vår speltips-artikel nedanför.

Speltips: Spelbolagen underskattar Raphael Assuncao – se oddsen

Se fler av våra MMA speltips