3 troliga motståndare för Alexander Gustafsson på UFC Sverige

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-03-02 00:00

I sommar återvänder UFC till Sverige med en ny gala. Det var Kimura.se som var först ute med nyheten om att MMA-organisationen planerar arrangera en ny gala i Globen den 1 juni. Huvudmatch för den svenska galan tros bli Alexander Gustafsson mot Corey Anderson.

Men matchen mot Corey är inte spikad och som alla vet kan allt hända fram tills att matchkontraktet är påskrivet av båda parter.

MMABetz har listat tre andra tänkbara motståndare för Gustafsson på den annalkande galan i Stockholm.

1.Volkan Özdemir

Precis som Gustafsson så förlorade Özdemir sin senaste match. Då mötte han Anthony Smith och dessförinnan hade den långe schweizaren förlorat i titelmatchen mot Daniel Cormier. Även om Özdemir inte är lika högt ansedd som ”The Mauler” så sitter de på varsin ände av samma båt.

2.Thiago Santos

Det här är en något riskfylld match för UFC. Troligtvis vill de öppna en bra väg för Santos till en titelmatch, och då kanske det är riskfyllt att sätta honom mot Gustafsson i Sverige. Vinner Alex så är det högst osannolikt att han får någon ny chans på bältet utan för det måste han nog minst leverera tre raka segrar. Skulle Santos vinna i Sverige mot Gustafsson så hade det varit ett rejält lyft för brassen.

3.Luke Rockhold

Mellanviktaren Rockhold har länge pratat om att fightas i lätt tungvikt. Och en match mot Gustafsson har det pratats om tidigare. Nu när båda kommer från tuffa förluster så kanske det är dags. Detta blir inte en match som skulle sätta krokben för UFC:s planer för divisionen då varken Rockhold eller Gustafsson kommer att tävla om bältet den närmaste tiden.

Se fler av våra MMA speltips