5 UFC-stjärnor som valde att lägga handskarna på hyllan under 2021

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-31 00:00

MMA-stjärnor kommer och går. När 2021 kommit till sitt slut är det en bra idé att blicka tillbaka till året som just har passerat. Under året har flertalet kända och hyllade UFC-stjärnor valt att lägga sina handskar på hyllan.

Här har ni lista på fem stora fighters som gick i pension under 2021.

1.Michael Bisping

39-år gammal valde engelsmannen Bisping att sätta punkt för sin proffskarriär. Och vilken karriär han har haft. Bisping har tävlat på toppnivå under mer väldigt lång tid och gjort det med stor framgång. Totalt 29 UFC-matcher blev det. Även om många aldrig såg honom som den bäste i mellanvikt så var han också titelhållare under en period sent i karriären.

Hans record slutar på 30 segrar och 9 förluster.

2.Rashad Evans

Evans fick ganska tråkiga sista år inom sporten med idel skador och förluster. Man ska dock inte glömma hur dominant och duktig han var under sin storhetstid för cirka tio år sedan. Efter KO-förlusten mot Anthony Smith i somras valde 39-åringen att ge upp sina tävlingsambitioner. Smart val.

”Sugas” record slutar på 19 segrar, 8 förluster och 1 oavgjord.

3.Thales Leites

Leites är kanske främst känd som den fighter som utmanade Anderson Silva om bältet på UFC 112 i Abu Dhabi. Efter att ha inlett sin proffskarriär som en uteslutande grappler utvecklades han med tiden till en ganska kompetent striker. Sista matchen skedde mot Hector Lombard och slutade med vinst.

Leites record slutar på 28 segrar och 9 förluster.

4.Jake Ellenberger

Welterviktaren spåddes en lysande framtid när han dundrade fram runt 2012-2013. Han hade alla delar som krävdes för att bli en exceptionell mästare – men nådde aldrig riktigt ända fram. Efter fyra raka förluster på knockout så valde Jake att sluta. Helt rätt val med tanke på förlusterna trots att han bara är 33 år gammal.

Hans record slutar på 31 segrar och 15 förluster.

5.Johny Hendricks

Hendricks tog över welterviktstronen efter att Georges St-Pierre tog ett brejk från MMA. Han blev inte så långvarig där och sedan dess har det bara gått utför. Bara två segrar och åtta möjliga efter titelvinsten. Mest minns man Hendricks från hans väg till titeln då han knockade sina motståndare på de mest brutala sätten. Fråga bara Martin Kampmann.

Hendricks record slutar på 18 segrar och 8 förluster.

Se fler av våra MMA speltips