Anthony ”Rumble” Johnson avled i cancer

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-11-16 13:30

I början av veckan kunde det rapporteras att den tidigare UFC- och Bellator-fightern Anthony Johnson avlidit. Det framgick dock inte i de rapporterna vad som låg till grund för hans bortgång. Nu har nya uppgifter framkommit, vilka avslöjar att Johnson dog i cancer.

Anthony Johnson dog till följd av cancer

Den tragiska nyheten om Anthony ”Rumble” Johnson (23-6) bortgång är enbart ett par dagar gammal. Det var under söndagskvällen till den här veckan som nyheten om hans död kom ut. Vad som orsakat hans tidiga utgång från den levande sfären var dock inte något som uppgavs i dödsmeddelandet.

Detta är uppgifter som först nu blir offentliga. Enligt nyhetstjänsten Yahoo! Sports, skall Johnson ha lidit av cancer. Mer bestämt, är det Non-Hodgkins lymfom i kombination med en immunsjukdom kallad Hemofagocyterande lymfohistiocytos som skall ha bragt honom om livet.

Denna duett av livshotande sjukdomar ger en förklaring till hur en annars frisk och välbehållen 38-årig professionell MMA-utövare plötsligt avlider. Efter hans död har många av hans kollegor inom sporten gått ut på sociala medier för att förklara sin sorg över beskedet. Johnson, som tidigare utmanat om den lätta tungviktstiteln i UFC, gick sin sista match i maj månad förra året, en kamp som han vann på sitt vanliga manér via knockout.