Dana White är tydlig – beslutet är upp till Jones

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2020-06-02 19:00

Dana White och Jon Jones har hamnat i luven på varandra. Jones valde, på grund av bråket dem emellan, nyligen att gå ut på Twitter och avsäga sig sin lätta tungviktstitel. 
– Upp till honom, säger Dana White i en intervju med The Vancouver Courier.

Det hela började på Twitter, där Jon Jones (26-1, 1 NC) och Francis Ngannou (15-3) öppet diskuterade en fight de emellan, och de enades till slut om att en match borde äga rum.

Detta ska ha föreslagits till den inte helt åsiktslöse presidenten Dana White och gensvaret var inte som Ngannou och Jones hade önskat sig. Presidenten ansåg att det deras önskade arvode var för högt, vilket föranledde en öppen dispyt mellan White och Jones, där de båda anklagat varandra för att ha ljugit om situationen.

”I got nothing to really gain”

Tjafset mellan Dana och ”Bones” var droppen som fick bägaren att rinna över för den senare. Nyligen var han återigen i farten på Twitter, när han meddelade att han avsäger sig den lätta tungviktstiteln.

Han valde även att, i samband med ge bort titeln, föreslå en match mellan Dominick Reyes (12-1), Jones senaste motståndare, och Jan Blachowicz (26-8).

Dana White: ”Jones is one of the greatest”

Det svänger fort i UFC-världen och den gode presidenten var snabbt ute för att ge svar på tal. White var öppen kring hans positiva åsikter om Jones insatser i oktagonen, men passade också på att ge en tämligen oberörd kommentar om densammes beslut.

– Jon Jones is one of the greatest to ever do it. The decision he wants to make regarding his career is up to him. The reality is that he’s made enough money from fighting that he’s now in the position to retire and never work again in his life, sade Dana White i en intervju med The Vancouver Courier.

Fightern är fortfarande kontrakterad av UFC. Det innebär att han i officiell mening ännu kvarstår med titeln.

Detta kan fortfarande vara förhandlingstaktiker, både från Dana men också från Jones.