Dana White: Nate Diaz har en match kvar på kontraktet

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-10-25 15:39

UFC-bossen Dana White har nu kommit ut och bekräftat att publikfavoriten Nate Diaz enbart har en match kvar på sitt kontrakt med organisationen. Trots spekulationer och rykten om att hans sista match kommer ske mot Tony Ferguson, säger White att den kampen inte är i planerna.

Nate Diaz har en fight kvar

Förra veckan kunde det avslöjas att Stockton-sonen Nate Diaz (20-13) har en kamp kvar att gå på sitt nuvarande UFC-kontrakt. Det var den kontroversielle managern Ali Abdelaziz som påstod att det var anledningen till att den förväntade kampen mellan Diaz och hans klient Vicente ”The Silent Assassin” Luque (21-7-1) inte blev av. Det senaste som hörts om en motståndare till Diaz är veteranen och tidigare interim-mästaren i lättviktsdivisionen Tony ”El Cucuy” Ferguson (25-6). Det är inte minst Nate själv som givit ljud åt en sådan matchning.

Nu har UFCs president Dana White bekräftat att Abdelaziz talade sanning gällande Nates kontraktsituation. Att det dock skulle vara Ferguson som planeras möta Diaz i oktogonen är något som White dementerar. Det enda han kan säga om den rådande situationen är att organisationen arbetar på en match för Nate, samt att 36-åringen står inför sitt kontrakts sista kamp.

He’s got one more fight. We’re working on a fight for him. Tony wasn’t one of the guys we’re working on, but we’re working on a fight for Nate now. He’s got one more fight left,

Vem det är som UFC planerar att ställa mot Diaz är i dagsläget okänt. Dock kan man ju alltid, vilket tycks vara ett vanligt förekommande med Diaz bröderna, spekulera kring saken.