De 5 bästa svenskarna i UFC någonsin – se vår lista

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-18 00:00

MMA i Sverige har växt fast sig rejält de senaste tio åren. Trots en blygsam befolkningsstorlek så har svenskarna varit väl representerade i den stora organisationen UFC. Men vilka av alla de måna UFC-svenskar har varit bäst?

MMA Betz har listat de fem bästa svenskarna i UFC.

5.Magnus Cedenblad, mellanvikt

Record: 14-5 (4 segrar i UFC)

”Jycken” är numera i pension och fick inte den karriär som många hade förutspått. Och mest av allt beror det på idel skador som hämmade den karismatiske mellanviktaren. Några namn som Cedenblad har besegrat är Scott Ashkam och Krzysztof Jotko.

4.Jack Hermansson, mellanvikt

Record: 17-4 (4 segrar i UFC)

Den norsk-svenske ”Jokern” är en aktiv fighter i UFC som fortfarande har mycket kvar att ge. Han har alla möjligheter till att avancera uppåt i mellanviktsklassen. Komplett och tuff. Besegrade senast förre titelutmanaren Thales Leites.

3.David Teymur, lättvikt

Record: 8-1 (5 segrar i UFC)

Tog klivet över till MMA från thaiboxning och har förutom en tidig plump i proffskarriären radat upp seger efter seger. När han fick chansen i UFC efter sitt deltagande i The Ultimate Fighter så har lättviktaren varit oerhört skicklig. Många tvivlade på hans framgång då han saknar större erfarenhet på marken men dessa kritiker har David tystat. Har slagit namn som Nik Lentz och Lando Vannata.

2.Ilir Latifi, lätt tungvikt

Record: 14-5-1 (7 segrar i UFC)

Rosengårdsonen fick hoppa in för Alexander Gustafsson och möta Gegard Mousasi i sin debut i Globen, Stockholm. En tuff match som han förlorade. Men sedan dess har 35-åringen fått ordning på sin karriär och knackar nu på dörren till en titelmatch. Går nästa match på UFC 232 den 28 december. Latifi har tidigare slagit namn som Ovince St. Preux och Tyson Pedro.

 

1.Alexander Gustafsson, lätt tungvikt

Record: 18-4 (10 segrar i UFC)

Given etta på alla sätt. Har inte bara längst karriär i UFC också den som kommit längst nivåmässigt. Har redan belönats med två titelmatcher och ytterligare en är på gång i december mot legendaren Jon Jones. Att vi har en svensk som legat i toppen i över fem år är faktiskt oerhört imponerande. Är fortfarande bara 31 år gammal och därför mycket kvar att ge.

Se fler av våra MMA speltips