Jack Hermansson underdog mot Marvin Vettori

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-12-01 09:52

Nu har oddsen släppts för matchen mellan Jack Hermansson och Marvin Vettori kommit ut. Deras drabbning kommer att bli  huvudmatchen på UFC Vegas 16 denna lördag.

Jack Hermansson ställs mot Marvin Vettori

Ursprungligen var det tänkt att svenske Jack Hermansson skulle möta Darren Till, men Till blev skadad. In klev istället amerikanen Kevin Holland, som fick ställa upp på kort varsel. Holland testade dock positivt för Covid-19 så sent som i förra veckan och var tvungen att hoppa av matchen. Istället är det nu italienaren Marvin Vettori som hoppar in som tredje och förhoppningsvis sista ersättare.

Vettori favorit på William Hill

Matchen kommer att ske den 5:e december på UFC Apex i Las Vegas. Nu har oddsmakarna öppnat upp oddsen för den tävlingen. Här är oddsen, hämtade från William Hill:

Jack Hermansson 2.10
Marvin Vettori 1.75

Hermansson öppnar som underdog, med oddset 2.10 vilket skiljer sig från de två tidigare matcherna han var inbokad för denna gala. Svensken var favorit mot både Holland och Till.

Hermansson underdog

Det kan te sig konstigt att Hermansson är underdog, eftersom han rankas som fyra i UFC:s mellanviktsdivision och Vettori ligger på en 13:e plats. Vidare är det Vettori som kliver in på kort varsel och tar denna match. Italienaren har en stor musklemassa och har en svår bantning framför sig. Trots att Vettori har en fin vinstsvit borde Hermansson vara favoriten enligt vår bedömning.

Det blir Hermanssons femte match sedan maj, då UFC öppnade upp igen efter ett två månader långt avbrott på grund av Covid-19. Förra gången Hermansson fightades var på Fight Island vann han via submission mot Kelvin Gastelum. Nu hoppas Hermansson kunna upprepa den prestationen och vinna även i Las Vegas.

Utmaning för båda

Trots att Hermansson har bättre rankning, har han inte en lätt match framför sig. Det kommer att bli en match mellan en etablerad fighter och en som ännu letar efter sitt stora genombrott. Det borde bli en spännande, utmanande match för både Hermansson och Vettori.