Fight mellan UFC och Jon Jones – nu utmanar Jones boxaren Tyson

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2020-06-23 11:48

Den nuvarande mästaren i lätt tungvikt, Jon Jones, har utmanat boxaren Mike Tyson till en superfight för att få en värdig lön. Jones och UFC har legat i tvist i två månader, eftersom Jones inte tycker att han får tillräckligt betalt. Av den anledningen har han utmanat Mike Tyson, den forna tungviktsmästaren i boxning, både i boxningsringen och i oktagonen.

De senaste två månaderna har Jones utkämpat en ekonomisk strid med MMA-organisationen UFC. Jones har till och med sagt att han ska ge upp sin titel i lätt tungvikt och hoppa av organisationen om den inte betalar honom det han är värd. Han har även sagt att han är beredd att avstå från MMA:n helt i ett år eller två tills han får det han begär. Enligt UFC:s president Dana White har Jones begärt nära 25 miljoner dollar för att möta Francis Ngannou, men det har Jones förnekat.

Organisationen ger inte vika för Jones krav och hans alternativ har börjat sina. En som vet hur Jones kan få den lön han önskar sig är den forne mästaren i tungviktsboxning, Mike Tyson.

I en livechatt berättar Tyson att MMA-fighters aldrig kan bli rikare än boxare:

“To make a hundred million dollars, Conor (McGregor) had to fight Floyd (Mayweather)! Even if he fights Jon Jones, he’s not going to get that. Jon Jones gotta fight me to make some super money.”

Jones var snabb med att hoppa på förslaget och utmana Tyson på en fight. I ett inlägg på Instagram vänder sig Jones till Tyson och skriver:

“I’ll box you in the ring if you promise to give me a real fight in the octagon afterwards. And because I respect you so much, I promise I won’t break anything on you.”

Ett av Jones fans frågade honom om han skulle gå en returmatch mot Dominick Reyes för att återta mästartiteln i lätt tungvikt. Jones svarade att han bara försöker få betalt:

“Bro I’m trying to get paid. I’ve been beating no names for years.”

Enligt de flesta bedömare är det inte troligt att matchen mellan Tyson och Jones kommer att bli verklighet, men man vet aldrig, galnare matchningar har blivit av tidigare. Att Jones tvingas utmana Tyson för att få sin ekonomi att gå ihop visar hur allvarliga UFC:s lönebekymmer börjar bli.