3 anledningar till varför Francis Ngannou kommer att besegra JDS

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-06-28 00:00

Huvudmatchen för lördagens UFC on ESPN 3 utgörs av ett högklassigt tungviktsmöte mellan Junior dos Santos och  Francis Ngannou. En match som många väntat på länge och som troligen avgör vem som kommer få nästa titelchans.

Vårt tips är att Ngannou kommer att vinna matchen. Ni kan läsa mer om vårt speltips för matchen här! 

Men hur har vi kommit fram till den slutsatsen? Nedan kan ni ta del av en djupare analys.

1. Ngannous explosivitet

Det fanns en tid då JDS var en av tungviktens mest explosiva tungviktare, men den tiden är långt gången. Efter år av tunga och slitsamma matcher så har den sympatiske brassen tappat lite av sin snabbhet och aggressivitet. Detta är å andra sidan något som Ngannou har massvis av. Han har, trots att båda fighters är jämnåriga, inte varit med i så många krig och har en betydligare fräschare fysik.

Ngannous snabbhet, kraftfullhet och aggressivitet kommer innebära problem för JDS. Och det som gör problemet ännu större är att JDS inte har brottningen för att bromsa fransmannen.

2. Dos Santos haka

Som vi redan konstaterat ovan så har JDS varit delaktig i en hel del krig under sin karriär. Minns bara hans matcher mot Cain Velasquez, Alistair Overeem och Stipe Miocic. Det är numera inte helt ovanligt att JDS blir rockad under sina matcher, även om han i vissa av dessa har lyckats komma tillbaka.

Mot Ngannou blir det otroligt svårt om inte omöjligt att komma tillbaka när du väl blir skakad. Att Ngannou slår otäckt hårt är inte bara hajp utan det är faktiskt något som grundar sig på fakta.

3.JDS dåliga tendenser

Det finns mycket att tänka och reflektera kring när det kommer till de tekniska aspekterna av det här gigantmötet. Men en väldigt tydlig faktor är Dos Santos dåliga ovana att backa rakt när han blir pressad. JDS hamnar allt för ofta med ryggen mot buren när motståndaren går till attack och även om det kan fungera mot vissa motståndare så är Ngannou inte en av dem.

Kom ihåg att Ngannou inte behöver träffa rent för att få gung på brassen. Och om motståndaren står fast mot buren utan en utväg så lär slagen regna både på och genom garden.

Oddsen för seger för Ngannou

Unibet ger 1.40 för spel på Ngannou.

Betfair ger 1.38 för spel på Ngannou.

888 ger 1.40 för spel på Ngannou.

Betway ger 1.36 för spel på Ngannou.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips