3 bästa höjdpunkterna från gårdagens UFC-gala i Prag

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-24 00:00

Ännu en UFC-gala avklarad. UFC arrangerade under lördagskvällen en gala i Prag, Tjeckien, som förutom svensk närvaro innehöll en hel del duktiga och framförallt talangfulla fighters. Den som plöjde igenom hela galan fick se lite av varje. Allt från jämna matcher till galna knockouts.

MMABetz har summerat höjdpunkterna från galan.

1.Santos visar utveckling

Thiago Santos ställdes mot Jan Błachowicz i galans huvudmatch. Alla som sett brassen Santos i hans tidigare matcher vet att han alltid går in hårt och aggressivt så snart domaren vinkar igång matchen.

Mot den mycket mer kalkylerade Błachowicz som gillar att kontra så valde Santos en annan taktik. ATT-baserade fightern valde att behålla lugnet och fightas mer taktiskt. I den tredje ronden var det Błachowicz som tappade tålamodet och rusade in en fin kombination från Santos som vann på knockout.

Santos har kanske äntligen som 35-åring lärt sig fightas smartare.

2.Publiken

Det här var första gången som UFC arrangerade en gala i Tjeckien. Och som det märktes. Publiken var väldigt uppumpad och bidrog till grym stämning och stor nerv i många av matcherna.

I matchen mellan Liz Carmouche och tjeckiskan Lucie Pudilova var ljudet från läktaren öronbedövande. När domslutet lästes upp till fördel för amerikanskan Carmouche så kunde inte Dan Hardy ens intervjua vinnaren då de inte kunde höra varandra. Fantastisk publik!

3.Emotionellt avslut för den långe

Stefan Struve har tuffa år bakom sig. Han satt först väldigt länge på sidlinjen på grund av hjärtproblem och när han sedan blev godkänd för att fightas så förlorade han tre raka. Struve hade verkligen ryggen mot väggen inför matchen igår och även om han blev sänkt i första slagväxlingen så lyckades han vända på steken i andra ronden då han ströp ut sin motståndare.

Efter matchen levererade Struve en känslig segerintervju där han deklarerade att matchen troligen blir hans sista. Att se tungviktaren, med gråt i halsen, lägga handskarna på mattan var faktiskt ett både emotionellt och stolt ögonblick. Alla som följt MMA länge minns hur den långe Struve kom in i UFC som en ungtupp och resan han har haft sedan dess.

Se fler av våra MMA speltips