Speltips: Joseph Benavidez tar hem vinsten mot Jussier Formiga

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-06-26 00:00

Det återstår bara några dagar till UFC on ESPN 3 där en tungviktsmatch mellan Junior dos Santos och Francis Ngannou utgör galans huvudevent. Huvudkortet innehåller dock fler på förhand otroligt spännande matcher, som den mellan flugviktarna Jussier Formiga och Joseph Benavidez.

Flugviktens framtid står på spel?

Det finns inte många flugviktare kvar i UFC numera och samtidigt som viktklassens mästare Henry Cejudo har avancerat upp till bantamvikt så är frågetecknen för divisionens framtid många. Vinnaren mellan Formiga och Benavidez förväntas få nästa titelchans, men bara om fansen vill det. Detta kräver att vinnaren visar sig från sin bästa sida och levererar en bra show.

Formiga har varit en fast pelare i flugvikten under många, många år. Brassen har ett record på 23-5 och har slagit många tuffa namn i UFC under sina år i organisationen. Just nu har 34-åringen en vinstsvit på fyra matcher och en femte skulle betyda mycket för hans ambitioner att äntligen bli belönad med en match om bältet.

Till skillnad från Formiga så har Benavidez tävlat om bältet två gånger om – båda mot förre flugviktskungen Demetrious Johnson. ”Alpha Male”-fightern har ett record på 27-5 och besegrade i sin senaste match den alltid lika tuffe Dustin Ortiz på enhälligt domslut.

Formiga har mindre verktyg än Benavidez

Benavidez är på pappret den skickligare fightern. Han är en brottare i grunden men bör betraktas som tämligen komplett. Han har bra krut i sina slag och kan mixa nedtagningar samt strypa ut sina motståndare. Formiga är desto mer begränsad. Även om brassen slipat och förbättrat sin stående fighting så är det grapplingen som är hans specialitet. Tveksamt om han lyckas få matchen till marken och i en dominant position.

Vår uppfattning är att Benavidez kommer att gå ut hårt och straffa Formiga för varje nedtagningsförsök. Spelbolagen favoriserar amerikanen tydligt och det gör vi också. Benavidez vinner den här matchen på poäng är vårt tips.

Unibet håller Benavidez som favorit till 1.50 medan Formiga ger 2.50.

Betfair håller Benavidez som favorit till 1.50 medan Formiga ger 2.30.

888 håller Benavidez som favorit till 1.50 medan Formiga ger 2.50.

Betway håller Benavidez som favorit till 1.50 medan Formiga ger 2.50.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips