in , ,

Speltips: Germaine de Randamie vs Raquel Pennington – se oddsen

UFC Fight Night 139 går av stapeln på Pepsi Arena i Denver, Colorado i USA nu på söndag. En av galans större matcher är den mellan Raquel Pennington och Germaine de Randamie. Matchen går i bantamvikt och har stort betydelse för viktklassens toppskikt.

Pennington kommer närmast från en brutal titelförlust mot Amanda Nunes på UFC 224 tidigare i maj. Hon blev så pass dominerad att hennes coacher fick utstå hård kritik efter matchen för att de inte valde att kasta in handduken och bryta matchen. Istället skickade de ut henne i den femte och sista ronden där mästaren Nunes lyckades säkra ett avslut.

Pennington har ett record på 9 segrar och 6 förluster – vilket inte är en helt rättvis bild av Penningtons nivå. 30-åringen har besegrat tunga namn som Miesha Tate och Jessica Andrade.

Hennes motståndare, holländskan Germaine, har inte gått match på väldigt länge. Februari 2017 gick hon match om bältet mot Holly Holm i den då nya viktklassen fjädervikt. Germaine vann titeln men valde därefter att nobba nästa logiska titelutmanare Cris Cyborg. Till slut fick UFC nog och fråntog 34-åringen mästarbältet. Germaine har ett MMA-record på 7 segrar och 3 förluster.

Fördel för holländskan

Hur kommer matchen att gå? Pennington är något av en brawler som håller matcher stående och på boxningsavstånd. Hon har förmågan att ta ner motståndare men gör det sällan. Germaine är ju en världsmeriterad kickboxare och vill helst hålla avstånd och jobba med sparkar. Hon kommer vara den större av dem två men kanske kan viktnedgången till bantamvikt bli en tuff process.

Med tanke på Germaines överlägsenhet i det stående så är det mest sannolikt att hon likt Amanda Nunes plockar isär henne på distans och tar hem segern på poäng.

Samtliga spelbolag har lagt favoritskapet på just Germaine – men utgår man från oddsen så räknar de heller inte ut en Pennington-seger.

Unibet håller de Randamie som favorit till 1.57 medan Pennington ger 2.35 gånger pengarna.

Mobilebet håller de Randamie som favorit till 1.58 medan Pennington ger 2.35 gånger pengarna.

Betfair håller de Randamie som favorit till 1.57 medan Pennington ger 2.37 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *