Speltips: Två faktorer som talar för Francis Ngannou – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-06-25 00:00

UFC on ESPN 3 går av stapeln kommande lördag och matchkortet är full av spännande matcher. I huvudeventet har vi förmodligen nästa titelutmanare i tungvikt. Brassen Junior dos Santos gör upp mot fransmannen Francis Ngannou.

Båda har en stark formkurva

Både JDS och Ngannou befinner sig i den absoluta toppen av tungviktsklassen. JDS har haft en lång karriär bakom sig och var också mästare under en period. Trots att kommit upp i ålder och tävlat länge så har han på något sätt hela tiden lyckats hålla sig kvar bland de allra främsta. Nu med tre raka segrar varav den senaste kom mot Tai Tuivasa så ser 35-åringen fram emot att förtjäna en ny chans på bältet.

Hans motståndare Ngannou behöver knappast någon formell presentation. Alla har vi sett hans brutala knockoutsegrar mot namn som Alistair Overeem och Curtis Blaydes. Mycket har hänt sedan Ngannou torskade titelmatchen mot Stipe Miocic och nu ser han ut att vara mer redo än någonsin. Fråga bara Cain Velasquez som fick smaka på rejäla smällar när Ngannou slog ut veteranen redan efter 26 sekunder.

Det talar för Ngannou

Båda herrarna är framför allt boxare och därför är det osannolikt att vi kommer få se värst mycket brottning. Det som skiljer dessa herrar åt framför allt är två grejer och båda talar för Ngannou. Fransmannen har visat sig slå betydligt hårdare och har fördel när det kommer till snabbhet samt explosivitet. Det andra är att JDS på senare år har visat upp en inte allt för robust haka. Detta är två faktorer som talar starkt för att Ngannou vinner på knockout.

Unibet håller Ngannou som favorit till 1.40 medan JDS ger 2.90.

Betfair håller Ngannou som favorit till 1.38 medan JDS ger 2.70.

888 håller Ngannou som favorit till 1.40 medan JDS ger 2.90.

Betway håller Ngannou som favorit till 1.36 medan JDS ger 3.10.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips