Rapport: Gregory Rodrigues vs. Brad Tavares till UFC 283

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-09-30 18:08

En kamp i UFC:s mellanviktsdivision är satt att äga rum mellan Gregory Rodrigues och Brad Tavares under UFC 283. Galan kommer vara den första numrerade tillställning för UFC i 2023, planerad att gå av stapeln den 21:a januari.

Rodrigues vs. Tavares redo för nästa UFC-säsong

Planer för nästkommande år av UFC-kamper har börjat smidas av organisationen. Den senaste kampen att annonseras för 2023 står i mellanvikt. Enligt rapporter kommer Brasiliens Gregory ”Robocop” Rodrigues (13-4) och amerikanen Brad Tavares (19-7) att kliva in i oktogonen under UFC 283. Galan kommer äga rum den 21:a januari. Om man utgår från att ingendera av dessa två kämpar kommer gå fler kamper i år, kan vi nu summera deras säsong 2022.

Rodrigues gick tre matcher det här året, en serie som inleddes med en förlust via delat beslut mot Armen ”Superman” Petrosyan (7-2). Därefter följde dock två raka vinster, båda via avslut med slag. Den senaste kom i mitten av september, när den 30-årige brasilianaren hamrade hem en seger över Chidi ”Chidi Bang Bang” Njokuani (22-8, 1 NC). Rodrigues, som gick med i UFC förra året, har hittills vunnit fyra av fem matcher i organisationen.

Brad Tavares har enbart hunnit med en match det här året. Det var en förlust mot sydafrikanen Dricus ”Stillknocks” Du Plessis (17-2) under UFC 276 i juli månad. Den försluten satte slutet för Tavares lilla vinstsvit på de två föregående matcherna. En gång högt hållen som en potentiell toppkandidat i organisationens mellanviktsdivision, står Tavares idag med enbart två vinster på sina fem senaste matcher i UFC.