Ilir Latifi möter topprankade Derrick Lewis i tungviktsdebuten

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-11-19 00:35

Enligt flera källor till ESPN kommer en stormatch, ur ett svenskt perspektiv, äga rum den andra helgen i februari nästa år. Malmösonen Ilir Latifi ska enligt uppgifter göra sin tungviktsdebut och på andra sidan buren kommer ingen mindre än den tidigare titelutmanaren Derrick Lewis stå. Enligt ESPN kommer galan gå av stapeln i Houston, Texas.

Möter tidigare titelutmanaren

Latifi tillhörde under en period det absoluta toppskicket i UFCs division för lätt tungvikt. Svensken har dock förlorat två matcher i rad och blev nu senast avslutad av Volkan Oezdemir via slag i matchens andra rond. Därefter bestämde sig Latifi för att förflytta sig till organisationens allra tyngsta division. Någon ”uppvärmningsmatch” ser det inte ut att bli för Malmösonen som eventuellt kommer ställas mot en av divisionens högst rankade atleter redan i debutmatchen.

Lewis är långt ifrån en nykomling inom tungviktsklassen och har redan hunnit med 18 matcher för organisationen. 10 av dessa har slutat via ’knockout’ till amerikanens fördel. För tre matcher sedan gick han upp mot den dåvarande tungviktsmästaren Daniel Cormier men förlorade via ’submission’ i matchens andra rond. Sedan dess har Lewis plockat hem en vinst och förlorat en drabbning. I skrivandes stund är den tidigare titelutmanaren placerat på plats nummer fem i UFCs officiella ranking för tungviktsdivisionen.

Sett till det preliminära matchkortet och det faktum att galan troligen kommer gå av stapeln i Houston så finns det mycket som tyder på att Latifi kommer gå på galans huvudmatch. Lewis är nämligen stadens stora MMA-stjärna

Matchkort för UFC-galan 8e februari:

  • Ilir Latifi vs. Derrick Lewis
  • Mirsad Bektic vs. Dan Ige
  • Ovince Saint Preux vs. Ryan Spann
  • Andrea Lee vs. Lauren Murphy