Israel Adesanya avböjer titelmatch i lätt tungvikt mot Alex Pereira

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-13 11:30

Den tidigare mellanviktsmästaren i UFC Israel Adesanya säger sig inte ha något intresse i att gå en kamp om den lätta tungviktstiteln. Detta trots att den nuvarande innehavaren är hans långvariga rival från kickboxning i Alex Pereira.

Pereira utmanar Adesanya

Det var mycket som diskuterades kring ett potentiellt möte i oktogonen mellan Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (24-3) och Alex ”Poatan” Pereira (9-2) när den sistnämnde anslog sig till UFC. De två hade redan en historia innan UFC-tiden, då de stod som två av de främsta kickboxarna i världen. Där utkämpades kamper mellan dem i ringen, vilket förväntades upprepa under MMA-regler.

Det var även så det blev. Deras första match i UFC ägde rum den 12:e november förra året. Där fick Pereira med sig en vinst efter att ha givit Adesanya dennes blott andra förslut, och första genom avslut, i MMA-karriären. Brasilianaren erövrade även mellanviktsbältet med denna seger.

Det blev dock inte en långvarig stint på toppen för Pereira, som i sin nästföljande match mötte Adesanya på nytt. Den matchen ägde rum i april detta år och slutade i en vinst för ”The Last Stylbender” som således återerövrade titeln i divisionen.

Nu vill Pereira att de två skall gå en trilogi i oktogonen, denna gång med hans nyvunna lätta tungviktstitel på spel. ”Poatan” klargjorde sina intentioner på att ta sig an en tredje match med Adesanya i en intervju, där han manade på nigerianen att ”komma till pappa”.

I’m not the type of guy to call people out. Israel Adesanya says he just wants to come back to fighting in 2027, he’s a very talented guy and it’s a waste of talent, so I want to rescue him too.

I know that I am not going to do what he made me do, and make him fight three times to fight him at middleweight. I know that we have history so I will make him have this fight. Hey Adesanya, come to Daddy.

Adesanya ointresserad

Pereiras utmaning har dock inte fått mycket till gehör i Adesanyas läger. Den nu 34-årige kampsportaren har tidigare sagt sig vilja lägga karriären på is ett tag. Den sista tiden i UFC har varit den tuffaste hittills för honom, där han förlorat två av sina tre senaste matcher.

Den färskaste förlusten kom i september månad detta år, där Adesanya för andra gången på kort tid förlorade mellanviktstiteln. Denna gång var det Sean ”Tarzan” Strickland (28-5) som lyckades bemästra honom. I ett inlägg på sociala medier föreslår Adesanya att Pereira borde släppa deras rivalitet med en hänvisning till ledmotivet i den animerade succéfilmen ”Frozen”.

Let it gooooo

Vad som väntar både Pereira och Adesanya härnäst återstår att se. Borde en trilogi-match vara nästa steg för de två?