Israel Adesanya: Jag hatar att förlora, men älskar att leva

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-09-12 15:30

Den nu tidigare UFC-mellanviktsmästaren Israel Adesanya har tagit till sociala medier för att kommentera sin förlust av bältet. Efter att ha blivit besegrad av Sean Strickland, säger Adesanya i ett inlägg på Instagram att han hatar att förlora, men älskar att leva sitt liv.

Israel Adesanya om förlusten av bältet

Under den gångna helgens UFC-gala i Australien, led Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (24-3) för andra gången i sin karriär en förlust av mellanviktsbältet. Den första kom i november förra året, när Adesanya besegrades av sin gamla kickboxningsrival Alex ”Poatan” Pereira (8-2) via TKO. Under lördagsnattens UFC 293 kom då även ytterligare en förlust, när Sean ”Tarzan” Strickland (28-5) lyckades nedmontera den annars så skicklige Adesanya för att erövra titeln i mellanviktsdivisionen via enhälligt beslut.

Följande sitt senaste nederlag, har Adesanya tagit till sociala medier för att leverera ett budskap till fansen. I videon förklarar han att även om förlusten smärtar, så är han fysiskt sätt helt okej. Han planerar även att göra ett längre uttalande om förlusten efter att han umgåtts med sin familj samt fokuserat på sig själv ett tag.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Israel Adesanya (@stylebender)

Tidigare extremt svårslagen, har Adesanya nu förlorat två av sina tre senaste matcher i UFC. Dessa förluster resulterade även i en fråntagen titel.