Israel Adesanya storfavorit hos oddsmakarna inför mötet med Jan Blachowicz

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-11-26 14:49

Nu har oddsen släppts för matchen mellan Israel Adesanya och Jan Blachowicz. Det kommer att bli en titelmatch i lätt tungvikt, mellan mästaren Blachowicz och utmanaren Adesanya.

Israel Adesanya mot Jan Blachowicz härnäst

Det var efter UFC Vegas 12 som UFC:s president Dana White berättade att Israel Adesanya ska gå upp till lätt tungvikt. Adesanyas plan är att besegra den regerande mästaren där Jan Blachowicz, och vinna ytterligare ett bälte.

Adesanya, som är UFC:s mästare i mellanvikt, har tidigare talat om att gå upp i viktklass. Nästa år kommer han verkligen att göra det, i samband med matchen mot Blachowicz. Det blir Blachowiczs första titelförsvar sedan han vann titeln på UFC 253, 27 september 2020.

Adesanya storfavorit enligt oddsmakarna

Matchen mellan Adesanya och Blachowicz är fortfarande inte officiell och bekräftad av UFC, trots det har oddsen för matchen släppts. Så här ser oddsen ut enligt oddsmakarna i Las Vegas:

Israel Adesanya -250 (1.40)
Jan Blachowicz +210 (3.10)

Adesanya börjar som en bettingfavorit på -250 (1.40). Det innebär att du skulle vinna 100 dollar om du satsade 250 dollar på honom och han vann. Om du satsade lika mycket på Blachowicz skulle du kunna vinna 310 dollar.

Adesanya

Adesanya är obesegrad med ett record på 20-0. Hela 15 av vinsterna har varit via knockout. Han har varit ett populärt bettingalternativ ända sedan han började tävla i UFC 2018. Adesanya har varit favorit inför alla sina nio UFC-matcher och vunnit alla, så det är inte så konstigt att han är favoriten även här. Adesanya vann sin senaste match mot Paulo Costa via TKO. Det återstår att se om Adesanya kan göra en lika dominant uppvisning i den nya viktklassen lätt tungvikt.

Blachowics

Blachowicz har ett record på 27 vinster och 8 förluster. I sin senaste match vann han bältet i lätt tungvikt, efter att ha knockat Dominick Reyes. Blachowicz har vunnit åtta av sina nio senaste matcher. Trots sina imponerande prestationer har han inte lyckats vinna spelarnas förtroende. I sina senaste matcher har han mött Reyes, Corey Anderson och Luke Rockhold. Blachowicz har besegrat alla dessa via knockout.