Jack Hermansson klar för kamp under 2024

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-24 13:30

UFC har planlagt två kamper som kommer äga rum inom kort. Den ena står mellan svensken Jack Hermansson, som kommer möta Joe Pyfer i huvudmatchen under galan den 10:e februari. Den andra står i lättvikt mellan Bobby Green och Jalin Turner, lagd att äga rum den 2:e december.

Hermansson återvänder nästa år

I takt med att de sista månaderna av det här året förlöper, gör UFC upp planer för kommande fightsäsong. Flertalet galor har redan fått ett datum och deras matchkort byggs på för var dag som går. Både UFC 297, 298, 299 samt 300 har fått en tid och plats för när de går av stapeln. Vissa har även en huvudmatch samt underlöpande kamper klara. Svenska MMA-fans kommer få se ett antal av våra främsta atleter gå matcher under 2024.

En av de senaste nyheterna som berör en svensk fighter är Jack ”The Joker” Hermansson (23-8), som blivit ett hushållsnamn i organisationens mellanviktsdivision. Hermansson, som helt satt ute detta år rent kampmässigt, kommer återvända till oktogonen den 10:e februari. Där ställs han mot en av UFC:s nykomlingar i Joe ”Bodybagz” Pyfer (12-2), som genomför sin första huvudmatch i och med mötet.

Hermansson vs. Pyfer

Hermansson har inte riktigt funnit fötterna i UFC sedan hans vinstsvit på fyra raka matcher mellan 2018-2019. Dessa ledde honom till rykten om en potentiell framtida titelutmaning i mellanviktsdivisionen. Efter en förlust mot Jared ”The Killa Gorilla” Cannonier (17-6) i september 2019 har det dock gått trögt för svensken, som i rotation bytt ut en vinst mot en förlust.

Denna mindre smickrande svit har pågått genom sju matcher, där den senaste blev ett nederlag mot Roman ”The Caucasian” Dolidze (12-2) i december förra året. Sedan dess har Hermansson inte gjort ett oktogonframträdande. Det betyder att när han väl ställs mot Pyfer i februari nästa år, har det gått cirka 14 månader sedan han sist gick en kamp i UFC.

Pyfer å sin sida har bara upplevt framgång sedan han anslog sig i UFC förra året. Han tog sig in i organisationen via Tv-serien Dana White’s Contender Series. Pyfer har hittills gått tre matcher i UFC, vilka alla slutat i en vinst för den 27-årige amerikanen. Alla tre kom även via avslut.

Det är värt att notera hur effektiv Pyfer är i att finna ett tidigt stopp i sina matcher. Av hans totalt 12 vinster som professionell MMA-utövare, har han avslutat 11 matcher. Hermansson kommer dock bli hans största utmaning hittills i karriären, när de två ställs mot varandra i huvudmatchen den 10:e februari.

Green möter Turner

Ytterligare en kamp som blivit klar handlar om lättviktsmatchen med Bobby ”King” Green (31-14-1, 1 NC). Han var först tänkt att möta Dan ”The Hangman” Hooker (23-12) den 2:e december. Dock blev nyzeeländaren skadad och tvingades dra sig ur mötet. Flertalet entusiastiska lättviktare har följaktligen ställt sig till organisationens förfogande som ersättare. Valet föll dock på Jalin ”The Tarantula” Turner (13-7), som går sin tredje kamp för året i och med matchen.