Jon Jones beredd att avstå från MMA i flera år

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2020-06-26 18:28

Jones Jones, UFC:s mästare i lätt tungvikt, tycker att MMA-fighters ska få mer betalt. Jones säger bland annat att det finns fighters som tävlar i UFC men ändå tvingas ha andra jobb vid sidan av och inte har råd med en egen bostad. Jones är beredd att avstå från MMA i flera år för att uppmärksamma problemet. 

Jones, 32, är UFC:s mästare i lätt tungvikt. Han anser att MMA-utövare förtjänar att få mer betalt och är beredd att gå miste om flera år av sin egen karriär för att bevisa det. De senaste veckorna har Jones tvistat med UFC om sin lön, men han tänker inte bara på sig själv, utan alla MMA-fighters. 

25 juni deltog Jones i Steve-O’s “Wild Ride” podcast och då berättade han att han inte ber om något orimligt, eftersom han vet att många som vill se honom fightas är multimiljonärer. Han menar att han har en röst och plattform, som kan göra det möjligt att åstadkomma en förändring.

“I’m not asking for anything outrageous, and I know we’re in a pandemic, and I know when you’re a multimillionaire and you’re asking for more, it makes you seem like this greedy person. I’m very aware of all of this, but I’m also very aware that I have the voice and the platform to make change.”

Jones berättade också att han känner till många MMA-utövare som har andra jobb och som bor på Jackson Wink MMA-gymnasium för att de inte har råd med en egen lägenhet. Men de som har det som värst kan inte säga som det är. 

“Most of the guys who are doing the absolute worst are not in the position that they can say publicly, ‘I have a second job, I’m borrowing money from my parents.’ I know so many fighters who are living in the Jackson Wink MMA gym because they can’t afford to have their own apartment, and they’re UFC fighters. So this is sad.”

I poddcasten sa Jones även att han är beredd att få en dålig relation med UFC:s president Dana White samt att avstå från MMA i två-tre år för att uppmärksamma det som pågår.

“And if I have to have a bad relationship with Dana, sit out for two years, three years, to bring light to what’s happening, then these are the things people remember you for more than winning belts. I stood for the younger fighters.”

Jones anses av många vara den främsta fightern genom tiderna och han verkar stå still på toppen av sin karriär. Jones säger att han inte är intresserad av att gå några matcher innan han kompenseras på det sätt som han anser att han förtjänar. 

“I don’t want to fight soon. I have no interest in fighting in the UFC until I get paid what I believe I’m worth.” 

Samtidigt är han medveten om att han kanske inte får fullt så mycket som han begär, men han hoppas att UFC ska öppna upp för en kompromiss och kanske möta honom halvvägs. Han hoppas att UFC ska inse att de är envisa och att Jones är en speciell atlet.

“I think it’s really powerful when you stand up for what you believe is right. I think eventually the UFC will realize that they’re being stubborn, will realize that they have a special athlete in myself, and I think they’ll eventually meet me halfway.”

Nu har Jones inte gått någon match sedan i februari, när han försvarade sin titel i lätt tungvikt mot Dominick Reyes. Jones har tidigare kopplats till en returmatch med Reyes igen, liksom matcher mot Jan Blachowicz och Francis Ngannou, men just nu verkar det som om inget av det kommer att ske innan UFC öppnar plånboken.