Kevin Holland vs. Daniel Rodriguez möts den 10:e september

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-08-30 14:44

Ett Catchweight-möte i oktogonen mellan Kevin Holland och Daniel Rodriguez är i planerna för UFC 279 den 10: september. Kampen blir en senkommen matchning som är över två år gammal. Huvudmatchen under galan står mellan Khamzat Chimaev och Nate Diaz.

Holland vs. Rodriguez under UFC 279

UFC 279 är satt som den gala där veteranen och publikfavoriten Nate Diaz (20-13) förväntas göra sitt sista framträdande i oktogonen. Om det här är fallet, kommer Diaz att avsluta sin UFC-karriär med en kamp mot det obesegrade svenske MMA-fenomenet Khamzat ”Borz” Chimaev (11-0). Dessa två kommer att mötas i huvudmatchen under galan. Matchkorten innehåller dock fler kamper än så, varav en av de senaste som lagts till kommer att äga rum i en Catchweight på 180lbs när Kevin ”Trailblazer” Holland (23-7, 1 NC) tar sig an den svårbesegrade Daniel ”D-Rod” Rodriguez (16-2).

Ett möte de två emellan var planerat redan för två år sedan, dock har ödets nyck nu lett dem till en sammandrabbning den 10:e september i en kompromissvikt. Holland kommer in i den här kampen med redan två vinstmatcher i ryggen från det här året. Båda dessa segrar kom även via avslut. Rodriguez å den andra sidan har inte tävlat i oktogonen på över ett år, då ett kirurgiskt ingrepp på sin hand och den efterföljande återhämtningsperioden förhindrat honom från att ta upp till kamp.