Khabib Nurmagomedov mot Tony Ferguson klar för Brooklyn

Författare: MMABetz

Publicerad: 2019-11-26 10:21

Den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov (28-0) är nu planerad för att försvara sitt bälte mot den topprankade Tony Ferguson (25-3) i Brooklyn, New York den 18 april.

Nyheten avslöjades av ingen mindre än UFC:s VD, Dana White.

Det här kunde man läsa via Twitter:

Nurmagomedov har skrivit på sitt matchkontrakt, vilket meddelades av hans manager Ali Abdelaziz via Twitter med ett bildbevis.

Mästaren

Senast den ryske mästaren gick match var mot Dustin Poirier under UFC 242 i Abu Dhabi, där han segrade via submission i den tredje ronden. Innan detta gick han match mot den forne dubbelmästaren Conor McGregor under UFC 229 i oktober förra året, där han segrade via en submission i den fjärde ronden.

Interimmästaren

Den forne interimmästaren Ferguson mötte senast Donald Cerrone under UFC 238, där han segrade via TKO i den andra ronden. Innan detta hade han även en imponerande seger mot den forne lättviksmästaren Anthony Pettis.

Han har länge väntat på chansen att möta Khabib och har nu 12 raka vinster, vilket talar för att han den mest rättmätige och förtjänta utmanaren.

5:e gången gilt?

Mötet mellan Khabib och Ferguson har nu blivit bokat den femte gången i UFC. De tidigare gångerna har viktproblem och skador på grund av snubblande på kablar stått i vägen, och många fans har blivit besvikna över att matchen ännu inte blivit av.

UFC:s VD lovade efter den senaste strykningen av matchen, då Ferguson blev skadad, att man aldrig skulle försöka boka det igen. Vi får hoppas nu att de två håller sig skadefria och att mötet till sist blir av.