Khabib Nurmagomedov möter Justin Gaethje i oktober

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-07-28 18:24

Den efterlängtade titelmatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Justin Gaethje har fått ett datum. Det datumet är den 24:e oktober. Detta meddelade UFC:s president Dana White under en intervju med CNN under tisdagen, i vilken han även nämnde det datum som den efterlängtade kampen kommer äga rum. Vart matchen kommer att äga rum eller under vilken gala, är ännu oklart.

It’s going to happen, tell you right here right now. That fight is going to happen. Khabib vs. Gaethje, October 24.

Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov miste nyligen sin far och patriarken av Nurmagomedov-familjen Abdulmanap. Även om den obesegrade ryssen bär på sorgen av hans mentors bortgång, säger han sig även fullt inställd på att hedra faderns minne i oktagonen. Med enbart två matcher de senaste två åren, finns det ingen risk för slitage hos Khabib, som redan inlett sitt träningsläger i Dagestans bergssluttningar inför mötet med Gaethje.

Gaethje

Justin Gaethje har stormat fram i UFC i sina senaste fyra matcher, vilka alla har vunnits via avslut med slag. Mot rutinerat och välrespekterat motstånd har den 31-årige amerikanen visat prov på att hans två förluster tidigt in i UFC-karriären inte var något som skulle få definiera hans tid i världens främsta MMA-organisation.

I sin senaste match dominerade ”The Highlight” den folkkäre Tony ”El Cucuy” Ferguson (25-4) till ett avslut via TKO i femte och sista ronden under UFC 249, och vandrade därmed hem från galan med interim-bältet spänt runt midjan. Med en god färdighet i brottningen, och en våldsam takt i oktagonen, tros Gaethje av många vara den som kan sätta upp bäst motstånd för GOAT-lättviktaren Khabib Nurmagomedov.