Khamzat Chimaev anklagar Alex Pereira för att vara en ”falsk mästare”

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-11-29 17:08

UFC-svensken Khamzat Chimaev har blivit irriterad på vad han anser är lögner från den regerande mellanviktsmästaren Alex Pereira. Efter rapporter från Pereiras läger om att Chimaev undvikit en kamp med honom, har Chimaev gått ut och anklagat brasilianaren för att vara falsk i sina påståenden.

Khamzat Chimaev går efter Alex Pereira

Som ny mästare i UFC är det alltid en god idé att hävda sig. Ett av de bästa sätten är att utmana en profil i organisationen. Det är precis vad den nyligen krönte mellanviktskungen Alex ”Poata” Pereira (7-1) skall ha gjort, då hans läger nu påstår att de ville ha en kamp med det svenska MMA-fenomenet Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0).

Dock skall de enligt dem själva ha fått ett avslag från Chimaev. Det här är dock något som inte stämmer, om man får tro Khamzat. I ett märkbart irriterat humör har svensken nu tagit till sociala medier för att slå tillbaka med sina egna anklagelser. Han kallar bland annat Pereira för en ”falsk mästare och fighter” och menar på att det var han själv som utmanade brasilianaren till en kamp.

I asked them abou this fight in Brazil, fake belt, fake coach, fake fighter.

Chimaev, som senast gick kamp i september månad, har fortfarande ingen ny motståndare framför sig. Är det möjligt att han stämmer träff i oktogonen med Pereira?