Khamzat Chimaev går huvudmatch mot en rankad motståndare härnäsy

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-09-25 19:57

Nu bekräftar UFC:s president Dana White att Khamzat Chimaev kommer att få möta en rankad fighter i sin nästa match. UFC har dock inte gått ut med vem det är han ska möta härnäst.

Stormatch härnäst för Khamzat Chimaev

Khamzat Chimaev, 26, är en av UFC:s stigande superstjärnor. Han gjorde sin UFC-debut på Fight Island i juli och skrev historia genom att kamma hem två vinster på bara 10 dagar. Vinsterna var mot John Phillips och Rhys McKee. Vid det laget var Chimaev redan hajpad, men efter hans vinst mot Gerald Meerschaert på UFC Vegas 11 på bara 17 sekunder blev Chimaev den mest uppmärksammade MMA-utövaren just nu.

Demian Maia?

Efter att Chimaev hade knockat Meerschaert avslöjade Dana White att Chimaevs nästa match kommer att bli i weltervikt och mot veteranen Demian Maia. Möjligheten finns dock att Chimaev kommer att få möta någon som är ännu högre rankad. Just nu är allt möjligt för Chimaev. Det enda vi kan vara säkra på är att han kommer att få ta ett stort steg uppåt i nästa match.

Rankad motståndare

I torsdags deltog White på en presskonferens på Fight Island och där bekräftade han att Chimaev kommer att få möta en rankad motståndare nästa gång. Det bekräftar det som Chimaev själv redan har skrivit på Twitter.

Många möjliga motståndare

Nu är det fritt fram att spekulera om vem Chimaevs nästa motståndare kommer att bli. Ärligt talat så är allt möjligt inom weltervikt eller mellanvikt. Chimaevs förmåga att snabbt växla mellan viktklasser och att tävla ofta gör honom sympatisk för White och UFC. Det gör att möjligheterna för den här matchen i princip är oändliga.

Vem tycker du att Chimaev ska möta härnäst?