Khamzat Chimaevs meddelande till Kamaru Usman: Vänta på mig!

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-01-27 16:45

UFC-svensken Khamzat Chimaev har gått ut på sociala medier för att skicka ett meddelande till welterviktsmätaren i organisationen Kamaru Usman. Efter rykten om att Usman planerade gå upp i viktklasser har Chimaev föreslagit att nigerianen bara behöver ”vänta” på honom för en kamp om welterviktsbältet.

Khamzat Chimaev uppmanar Kamaru Usman att vänta

Det finns ingen brist på självförtroende i Sveriges UFC-stjärna Khamzat ”Borz” Chimaev (10-0). Efter att ha gått obesegrad i sina fyra framträdanden för organisationen, har 27-åringen nu planer på att inom kort utmana om titeln i welterviktsdivisionen. Den regerande mästaren Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (20-1) tycks dock ha andra intressen än att försvara sitt bälte. Usman har tidigare givit ljud åt en önskan om att gå upp ett par viktklasser till lätt tungvikt.

Chimaev vill dock inte veta något av en vitklassändring hos mästaren. Enligt ”Borz” själv är det bara en tidsfråga innan han får stå i oktogonen om welterviktstiteln. Chimaev har nu gått ut på Twitter för att be Usman om att ha lite tålamod tills svensken kan infinna sig i en kamp med honom.

So you’re trying to change weight before I come for you? Don’t go anywhere, I am coming! I’ll smash you and Burns in 2 minutes, believe me! I’m THE KING here, Kamaru Usman!

Varken Chimaev eller Usman har sin nästa motståndare planerad i dagsläget. Det ser dock ut som om Khamzat kan ha en match på gång med den brasilianske tidigare titelutmanaren i divisionen Gilbert ”Durinho” Burns (20-4). En vinst där skulle skjuta Chimaev till toppen av divisionen, där Usman fortfarande väntar på sin nästa utmaning.