Marvin Vettori möter Brendan Allen i april

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2024-01-05 11:22

En kamp i UFC:s mellanviktsdivision är planerad att äga rum i början av april. Marvin Vettori är där satt att möta Brendan Allen. Vettori kommer in i matchen med en förlust i ryggen, medan Allen har en aktiv vinstsvit på sex raka matcher.

Vettori vs. Allen

Det händer spännande saker med de kommande matchkorten i UFC under den första halvan av 2024. Flertalet galor har redan blivit klara och väntar nu på att tända strålkastarna över de kampvilliga deltagarna. Ännu fler galor håller i dagsläget på att konstrueras i vilka matcher som kommer äga rum med dem. En av de senaste rapporterna rörande en UFC-gala är den planerad att äga rum den 6:e april.

Det har nu blivit offentliggjort att en mellanviktskamp kommer att gå av stapeln den kvällen mellan två av divisionens elitfighters. Den tidigare titelutmanaren Marvin ”The Italian Dream” Vettori (19-7-1) skall kliva in i oktogonen mot Brendan ”All In” Allen (23-5), vilket kommer bli en batalj mellan den nummer 5 respektive nummer 8 rankade mellanviktaren i UFC.

Marvin Vettori har mark att hämta upp

Det har inte varit en enkel marsch i mellanviktsdivisionen för Marvin Vettori de senaste åren. 30-åringen har enbart sett två vinster på sina fem sista oktogonframträdanden. Värt att nämna är dock att en av de förluster han lidit var om bältet i viktklassen mot den dåvarande mästaren Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (24-3). Vettori hade en glansperiod mellan 2019-2021 vilken ledde honom till bälteskampen.

Innan han mötte Adesanya i oktogonen hade han samlat på sig en vinstsvit av fem raka segrar. Många av dessa kom även mot erkända namn inom UFC såsom svenske Jack ”The Joker” Hermansson (23-8). Med en förlust i ryggen från juni månad förra året står så ”The Italian Dream” redo att inleda säsongen 2024 i början av april, där han möter Brendan Allen.

Brendan Allen kämpar för fortsatt vinstsvit

Till skillnad från sin motståndare Marvin Vettori är Branden Allen idag mitt uppe i en strålande vinstsvit. Den 28-årige amerikanen har hittills samlat på sig sex raka segrar vilka infallet under två exceptionellt aktiva år. Han gick tre matcher under såväl 2022 som 2023 och tycks vara i toppform.

Sin senaste vinst fann han mot skotten Paul ”Bearjew” Craig (17-7-1) i november månad. Han lyckades besegra Craig genom en strålande submission med RNC. Brendans tuffaste utmaning väntar honom dock än, när han ställs mot Vettori i april. Där står han chansen att klättra ytterligare i mellanviktsrankningen med en seger över den stryktålige italienaren.