Nick Diaz förväntas gå en match under 2022

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-04-12 16:28

UFC-veteranen Nick Diaz sägs vara redo att gå en kamp i oktogonen i slutranden av det här året. Det förmedlar hans coach och Cesar Gracie via Instagram. Kampen skulle i sådana fall bli den andra för Diaz sedan återkomsten till sporten i september förra året.

Nick Diaz redo för en andra kamp?

Det var med exceptionellt höga förväntningar och inför publikens jubel som den nu 38-årige kampsportaren Nick Diaz (26-10, 2 NC) åter en gång satte foten i en MMA-bur. Det var under UFC 266 förra året, där han tog sig an en gammal motståndare i ”Ruthless” Robbie Lawler (29-15, 1 NC). Trots att många säkerligen uppskattade att se den ärrade veteranen gå ytterligare en match, var det inte samma Diaz som lämnade sporten sex år tidigare som man fick se.

Det gick heller inte hans väg. Tidigt in i den tredje ronden fick publiken i arenan och tittarna hemma i Tv-soffan se något som inte skådats tidigare. Diaz satte sig ner på canvasen och såg ut att ge upp, vilket satte stopp för hans återkomst med en TKO-förlust.

”I slutet av året”

Det finns tveksamheter kring om Stockton-sonen kommer att återvända till oktogonen efter nederlaget mot Lawler. Dock tycks hans coaching team vilja införliva lite hopp i att det blir minst en till kamp för den äldre Diaz-brodern. I ett inlägg på Instagram förmedlar hans tränare Cesar Gracie att Nick är redo för att gå en match i slutet av 2022.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Cesar Gracie (@cesargraciebjj)

Look for Nick Diaz to fight by the end of the year.

Vem som skulle kunna stå som den potentiella motståndaren är i dagsläget oklart. UFC har ännu inte officiellt kommit ut och kommenterat om en andra kamp för Diaz i organisationen. Det finns dock troligen många som skulle vilja se den gamle slagskämpen gå ytterligare ett par bataljer inför vad som garanterat skulle bli en fullsatt arena.