Nick Diaz

Här hittar du allt om fanfavoriten och UFC-fightern Nick Diaz. Nyheter, video highlights, odds & mycket annat – Allt på ett ställe

Nick Diaz

Nickolas Robert ”Nick” Diaz, 35, är en amerikansk MMA-utövare och BJJ-utövare. Just nu har han ett avbrott från fightingen och jobbar istället med att bl.a. undervisa i brasiliansk jiu-jitsu. Nick föddes och växte upp i Stockton i Kalifornien och är storebror till Nate Diaz. Förutom UFC så har han tävlat i PRIDE, Strikeforce, EliteXC, World Extreme Cagefighting (WEC), DREAM och Shooto. Han har varit welterviktsmästare i både WEC och Strikeforce. Hans fightingstil är en blandning av brasiliansk jiu-jitsu och boxning.

Tidig karriär

Nick gjorde sin professionella kampsportsdebut 2001, som artonåring. Hans första match blev på IFC Warriors Challenge 15, där han ställdes mot Mike Wick. Nick besegrade då Wick med en triangle choke.

Redan i sin andra professionella strid tog Nick hem en titel. Han besegrade Chris Lytle på IFC Warriors Challenge 17 och blev därmed deras mästare i weltervikt. När Nick övergick till UFC var det med ett record på sju vinster och två förluster.

UFC

Organisationen UFC, som hade lagt märke till Nicks framgångar, skrev kontrakt med honom. Nicks UFC-debut blev på UFC 44, i en match mot Jeremy Jackson. Nick vann via en armbar i den sista ronden.

Efter några matcher i UFC tävlade Nick i andra organisationer, Pride FC, Cage Fighting, Dream och Strikeforce. Men han kom tillbaka till UFC 2011.

Avstängning

Efter att ha förlorat mot Carlos Condit på UFC 143, i februari 2012, testade Nick positivt vid en dopningskontroll. Han testade positivt till marijuana-metaboliter. Nick blev avstängd i ett år och dömd att böta 30 procent av det han tjänat på Condit-matchen.

På UFC 183, 31 januari 2015, mötte Nick Anderson Silva. Nick förlorade matchen via enhälligt domslut. Några dagar efter matchen visade det sig att Nick, än en gång, hade testat positivt för marijuana-metaboliter. Resultatet av deras match ändrades till no contest. Nick blev avstängd i fem år och dömdes att böta nästan en och en halv miljon kronor. Men efter ett överklagande sänktes hans avstängningstid till arton månader och hans bötessumma till 900 000 kronor.

Nicks nuvarande record är på 26-9, varav 19 av vinsterna har varit i UFC. Efter ett nästan fyra år långt uppehåll är Nick bokad i ett möte mot Jorge Masvidal på UFC 235, den andra mars 2019, men den matchen blev aldrig av.

Nick Diaz

Nick Diaz förväntas gå en match under 2022

UFC-veteranen Nick Diaz sägs vara redo att gå en kamp i oktogonen i slutranden av det här året. Det förmedlar hans ...

Läs mer

Dana White vill inte se Nick Diaz slåss längre

UFC-bossen Dana White är bekymrad över vad han ser i veteran-fightern Nick Diaz. Diaz gjorde nyligen sin återkomst ...

Läs mer

Kevin Holland intresserad i Nick Diaz-kamp

UFC-fightern Kevin Holland säger sig vara intresserad i ett potentiellt möte i oktogonen med veteranen Nick Diaz. E...

Läs mer

Chael Sonnen: UFC intresserade av Nick Diaz vs. Kevin Holland-matchning

MMA-veteranen Chael Sonnen påstår att UFC vill se en kamp mellan Nick Diaz och Kevin Holland i weltervikt. Enligt S...

Läs mer

Nick Diaz villig att möta Leon Edwards under UFC 269

MMA-veteranen Nick Diaz har anmält sig som frivillig till att möta welterviktaren Leon Edwards under UFC 269. Edwar...

Läs mer

Geroges St. Pierre om Nick Diaz: Han led av ringrost

MMA-legendaren Georges St. Pierre anser att den största orsaken till Nick Diaz senaste förlust berodde på ringrost....

Läs mer

UFC 266: Countdown – Alexander Volkanovski vs. Brian Ortega

Vi närmar oss UFC 266 där vi natten till söndag bjuds på tre femrondare mellan Alexander Volkanovski och Brian Orte...

Läs mer

UFC 266: Nick Diaz och Robbie Lawler tävlar i mellanvikt

Den stundande UFC-galan nu till helgen har sett en ändring i viktklasser. Welterviktskampen mellan den återvändande...

Läs mer

Jorge Masvidal förutser seger för Nick Diaz vs. Robbie Lawler

UFC-welterviktaren Jorge Masvidal säger sig se Nick Diaz besegra Robbie Lawler under UFC266. Diaz gör sin återkomst...

Läs mer

Nick Diaz planerar comeback till 2021 

Welterviktaren Nick Diaz, 37, planerar att vara tillbaka i UFC nästa år. I söndags avslutade han ett framgångsrikt ...

Läs mer

Nick Diaz: ’Baddest Motherf***er’-bältet tillhör mig

Nick Diaz har inte gått en MMA-match sedan sitt möte mot Anderson Silva 2015. Detta har dock inte hindrat den ikoni...

Läs mer

Twitterkrig utbryter mellan Khabib Nurmagomedov och Nate Diaz

Ett ordkrig har blossat upp på Twitter mellan Khabib Nurmagomedov och Nate Diaz. De båda lägren har dock varit i ...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/