Sean O’Malley nekar Aljamain Sterling en rematch

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-09-15 09:10

Den regerande bantamviktsmästaren Sean O’Malley har inget intresse i en returmatch mot Aljamain Sterling. De två möttes i augusti månad, där Sterling förlorade sitt bälte till O’Malley. Nu sugen på revansch har dock ”Sugar Sean” nekat ”Funk Master” en andra kamp de två emellan.

Ingen returmatch för Sterling

När ”Sugar” Sean O’Malley (17-1, 1 NC) och Aljamain ”Funk Master” Sterling (23-4) möttes den 19:e augusti i år, var det en rafflande kamp som utspelade sig. de två bantamviktarna stod i oktogonen för att slåss om bältet i divisionen, ett bälte som Sterling skulle komma att förlora via TKO redan i den andra ronden.

Den 34-årige amerikanen har lyckats mycket väl med sin återhämtning och söker nu en returmatch i hopp om att återerövra titeln. Det här är dock något som den nye mästaren O’Malley inte är särskilt inställd på. Via sociala medier har han givit ett svar på Sterlings förfrågan, ett svar som enbart lyder ’Nej’.  ”Sugar Sean” säger sig dock ha kunnat tänka om utifall att deras första kamp hade varit jämnare än den blev.

If it was close, maybe.

Vera bryter in

En person som bevittnade utbytet mellan Sterling och O’Malley var ingen annan än den nummer 6-rankade bantamviktaren Marlon ”Chito” Vera (21-8-1). Idag står han som den enda fightern att besegra O’Malley i dennes professionella MMA-karriär. Vera anser sig vara nästa man på tur att slåss om titeln, en åsikt han förmedlade på liknande sätt som O’Malley nekade Sterling.

Borde Sean O’Malley och Aljamain Sterling gå en returmatch? Eller bör någon annan såsom Marlon Vera få nästa chans på bältet i UFC:s bantamviktsdivision?