Tony Ferguson vs. Paddy Pimblett till UFC 296

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-09-28 12:30

En minst sagt intressant kamp väntar i UFC:s lättviktsdivision den 17:e december. Då skall veteranen och tidigare interim-mästaren Tony Ferguson återvända till oktogonen för att ta sig an engelsmannen Paddy Pimblett.

Ferguson vs. Pimblett i december

Den 17:e december kommer årets sista UFC-gala att gå av stapeln i T-Mobile Arena, Las Vegas. Huvudmatchen står i weltervikt, där den regerande mästaren Leon ”Rocky” Edwards (21-3, 1 NC) skall försvara sin titel mot den ständige toppkandidaten i viktklassen Colby ”Chaos” Covington (17-3). Det är dock inte den enda matchen av dignitet som kommer äga rum i oktogonen den kvällen.

En ny match i lättvikt har bekräftats för galan. Då är det dags för den härdade veteranen Tony ”El Cucuy” Ferguson (25-9) att åter en gång sätta sin fot på canvasen. Motståndet blir britten och The Beatles-frisyrfantasten Paddy ”The Baddy” Pimblett (20-3). Ferguson har inte haft den bästa tiden i sin karriär under sina senaste framträdanden.

Idag står den 39-årige ”El Cucuy” med ett facit på fem raka förluster och en match genomförd under 2023. Pimblett å sin sida hade ett mycket aktivt fjolår, något som minst sagt avtagit. Han må stå som obesegrad i UFC, men kommer inte ha gått en kamp på ett år när han ställs mot Ferguson i december.