UFC 294: Ändringar i både huvud- och co-main matchen

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-10-11 11:05

Under de gångna 24 timmarna har mycket hänt med det kort som planerades för UFC 294 den 21:e oktober. Både huvud- samt co-main matchen har sett ändringar i att Charles Oliveira och Paulo Costa nu missar sina kamper. I stället för Oliveira, kliver Alexander Volkanovski in i buren mot Islam Makhachev.

Nya uppställningar på kortet inför UFC 294

Allting är relativt, även planerade matcher under en UFC-gala. Detta bevisar de senaste nyheterna som berör UFC 294, vilken går av stapeln om snart två veckor. Det ursprungliga kortet bestod av en lättviktstitelkamp som huvudmatch, när mästaren Islam Makhachev (24-1) skulle gå ett andra möte med den tidigare titelhållaren Charles ”do Bronx” Oliveira (34-9, 1 NC).

Nu kan det dock rapporteras av UFC-bossen Dana White att Oliveira missar matchen till följd av ett uppsprätt ögonbryn. den nya motståndaren som kommer ta klivet in i oktogonen mot Makhachev blir fjäderviktsmästaren Alexander ”The Great” Volkanvoksi (26-2), som även han tidigare har gått en förlustmatch mot ryssen.

På annat håll under galan kommer det även rapporter om att svenske Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0) mist sin motståndare i brasilianaren Paulo ”Borrachinha” Costa (14-2). Detta efter att Costa för cirka tre veckor sedan opererat armbågen, ett ingrepp som nu lett till en slemsäcksinflammation.

I Chimaevs fall skall UFC leta efter en motståndare, där det sägs att en tidigare titelutmanare i mellanvikt Marvin ”The Italian Dream” Vettori (19-7-1) står högt upp på listan. Twitterkontot OverDogs Podcast var först med att meddela om de nya omständigheterna i co-main matchen under UFC 294.