UFC Vegas 47: Phil Hawes skadad, Brendan Allen ersätter i match mot Sam Alvey

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2022-02-02 16:57

En ändring på matchkortet har skett inför helgens UFC-gala UFC Vegas 47. Den ursprungligen planerade kampen mellan Phil Hawes och Sam Alvey kommer nu istället ske mellan Alvey och Brendan Allen. Anledningen är en skada på Hawes, som därmed missar galan.

Brendan Allen tar sig an Sam Alvey under UFC Vegas 47

Trots de initiala rapporterna om att ”Smile’n” Sam Alvey (33-16-1, 1 NC)) skulle komma att missa helgens UFC-gala, tycks det nu som om den 35-årige lätta tungviktaren kommer att gå en kamp till lördagen. Alveys ursprungliga motståndare Phil ”Megatron” Hawes (11-3) kommer dock inte stå i oktogonen med honom. Hawes har ådragit sig en skada under träningen och missar därmed UFC Vegas 47. I stället är Alvey satt att drabba samman med Brendan ”All In” Allen (17-5) under galan.

Allen, som tog kampen på kort varsel, kommer in i mötet med Alvey bärandes på ett facit av 2-1 i matcher från 2021. I hans senaste oktogonframträdande från december månad förlorade han via TKO mot Chris ”The Action Man” Curtis (28-8). Alvey å sin sida har haft en minst sagt jobbig period i sin karriär den senaste tiden. ”Smile’n” har inte sett en seger i oktogonen sedan juni 2018 och har i dagsläget hela 7 matcher bakom sig utan framgång, där 6 har slutat i en förlust. Om Alvey äntligen skall finna en vinst under sina nya omständigheter inför UFC Vegas 47 återstår att se.