UFC Vegas 19: Vi tippar hela galan och väljer ut omgångens favoriter

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-02-20 02:48

Låt oss blicka framåt mot UFC Vegas 19 som levererar hela 14 matcher. Fyra av dessa är tungviktsdueller och vi kan därför förvänta oss att en hel del tunga bomber kommer att utdelas. UFC kör på i Las Vegas och APEX Center där matcherna kommer gå i den mindre oktogonen. Vi synar duellerna från både under- och huvudkortet och väljer våra vinnare. 

Komplett spel- och tipsgenomgång av galans matcher

UFC Vegas 19 APEX Arena

Tidigt underkort

Sergey Spivak vs Jared Vanderaa: Förre EFC mästaren i tungvikt, Vanderaa, gör sin UFC-debut. Spivak som hunnit bli varm i kläderna i UFC är den fightern – av dessa två jättar – som hittills har visat upp bättre kondis, brottning och boxning. En av de säkraste vinnarna imorgon natt.

Tippar: Spivak (via KO/TKO i rond 2)

Spel: Spivak är ett stabilt dubbelvirke till oddset 1.40 hos Bet65. Jämför med oddset 1.38 hos t.ex. 20betsom är ett spelbolag utan svensk licens.

Alemann Zahabi vs Drako Rodriguez: Zahabi med sin poängjagande stil ta sig an en aggressiv pitbull i Rodriguez som gärna tar duellerna ner till golvet, där han gärna söker efter submissions. Tror att UFC plockat in Zahabi på grund av efternamnet och att detta blir hans sista fight i organisationen. För den unge och opolerade talangen Rodriquez är det dock upp till bevis.

Tippar: Rodriguez (via domslut)

Spel: –

Chas Skelly vs Jamall Emmers: Analysen hittar du här.

Tippar: Emmers (via domslut)

Spel: Emmers – 1,50 Unibet.

Underkort

Shana Dobson vs Casey O’Neill: Detta kan bli en relativt jämn affär om matchen utspelar sig på fötterna – där debutanten O’Neill dock är den något aggressivare strikern. Den största skillnaden kan vara brottningen då Dobsons grappling hittills inte har varit något att hurra för, samtidigt som O’Neill även här kan komma att ha övertaget med konstanta nedtagningsförsök.

Tippar: O’Neill (via domslut)

Spel: –

Julian Erosa vs Nate Landwehr: Galningen Nate ”The Train” levererar  konstant en otrolig intensitet i oktogonen och action utlovas alltid i hans matcher. För motståndet står Erosa som också är en aggressiv fighter som alltid försöker gå på avslut men också blir avslutad med jämna mellanrum. Fightern som hittills visat vara den mer tåliga är Landwehr och det är han som får en pytteliten fördel i denna actionfyllda duell. Denna är dock superjämn.

Tippar: Landwehr (via KO/TKO i rond 2)

Spel: –

Eddie Wineland vs John Castaneda: Veteranen Wineland – med sina 39 proffsmatcher under bältet – kommer behöva använda sin list och erfarenhet för att vinna mot UFC-färskingen Castaneda som imponerade i sin debut mot Nathaniel Wood. Så länge vi får se en 100-procentig Wineland så kan han definitivt skrälla i en jämn 3-ronders drabbning.

Tippar: Wineland (via domslut)

Spel: –

Drakkar Klose vs Luis Pena: Faktum att Pena tar fighten på kort varsel är något Klose kan och ska ta vara på. Det är två tåliga och sega fighters, som gärna tar emot stryk för att avancera framåt, som möts. Håller sig duellerna på fötterna så borde Klose ha fördelen över 15 minuter med fler offensiva vapen. Väl nere på golvet så utgör Pena alltid ett hot med sina försök till submissions. Tror att Klose med snäppet bättre och aggressivare striking lyckas undvika submission och tröttar ut Pena med slag.

Tippar: Klose (via domslut)

Spelvärt: Klose via domslut – 2,10 Bet365.

Jared Gordon vs Danny Chavez: Ännu en på förhand jämn fight mellan nykomlingen Chavez och den mer erfarne ”Flash” Gordon. Chavez håller jag som den mer tekniske och bättre fightern på fötterna – där jag även tror att matchen mestadels kommer att utspela sig.

Tippar: Chavez (via KO/TKO i rond 2)

Spel: –

Huvudkort

Adrei Arlovski vs Tom Aspinall: Kvällen andra tungviktsmatch är en där jag vet att åtminstone en av herrarna kommer försöka gå på avslut – nämligen den hårdslående britten Aspinall. UFC-legendaren Arlovski som hunnit fylla 42 går nu för tiden in i matcher med taktiken att försöka överleva 3 ronder, samt att använda sin erfarenhet och list på fötterna för att vinna på poäng. Tror dock inte att han lyckas upprepa den bedriften mot ännu en ungtupp i viktklassen. Räkna dock inte bort Arlovski om han överlever rond 1 och britten ser trött ut.

Tippar: Aspinall (via KO/TKO i rond 1)

Spel: –

Nassourdine Imavov vs Phil Hawes: Analysen och spelet hittar du här.

Tippar: Imavov via KO/TKO i rond 3

Spel: Imavov – 2,02 Betsson.

Aleksei Oleinik vs Chris Daukaus: Ryssen Oleinik är ännu en legendar som vi kommer få se i oktogonen natten till söndag. För motståndet står den hårdslående Daukaus som kommer vilja hålla fighten på fötterna och få till en KO/TKO mot Oleinik som inte har den stabilaste hakan precis. Ryssen har sin chans till vinst om han lyckas ta ner sin motståndare så vi ska aldrig räkna bort honom. Daukaus har dock visat upp riktigt vass boxning och har svart bälte i BJJ.

Tippar: Daukaus (vi KO/TKO i rond 1)

Spel: –

Darrick Minner vs Charles Rosa: Minner kommer precis som vanligt att ge allt i rond 1 för att få till ett avslut via submission. För motståndet står Rosa som själv är en duktig grappler och kommer att klara av rond 1 – för att sedan ta över fighten. Rosa ska helt enkelt vara den mer kompletta fightern.

Tippar: Rosa (via submission i rond 2)

Spel: –

Ketlen Vieira vs Yana Kunitskaya: Vieira har hela veckan sett ut som en av denna galas största favoriter – ändra fram till invägningen idag (fredag) där hon såg katastrofal ut och missade viktgränsen. Kunitskaya som är en väldigt begränsad fighter som har ett starkt klinch-game ser plötsligt ut att kunna skrälla. Detta är en fight jag definitivt inte kommer att spela på.

Tippar: Vieira (via domslut)

Spel: –

Curtis Blaydes vs Derrick Lewis: Analysen och spelet hittar du här.

Tippar: Blaydes (via TKO i rond 3)

Spel: –