Video: mellanviktsmästaren Alex Pereira coachas av veteranen Chuck Liddell

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-03-29 14:30

Den regerande mästaren i UFC:s mellanviktsdivision Alex Pereira har fått hjälp med träningen från MMA-digniteter av rang. Två forna lätta tungviktsmästaren i organisationen i Chuck Liddell och Glover Texeira kan ses i en video ge tips och råd till ”Poatan”.

Pereira visas rätt från fel av ”The Iceman” Liddell

Som relativt ny inom sporten med endast åtta professionella matcher, finns det fortfarande mycket för UFC-mellanviktsmästaren Alex ”Poatan” Pereira (7-1) att lära. Pereira anslog sig till UFC först i november 2021, och har under sina fyra gångna matcher i divisionen lyckats fånga mellanviktstiteln.

För att dock bättra på sina färdigheter i oktogonen ytterligare, har den 35-årige brasilianaren vänt sig till två sanna veteraner i UFC-sammanhang och själva tidigare mästare. Chuck ”The Iceman” Liddell (21-9) och Glover Teixeira (33-9) kan ses i en video uppladdad till sociala medier erbjuda sina MMA-kunskaper till Pereira. I videon ger bland annat Liddell råd om hur ”Poatan” skall positionera sitt huvud i en MMA-klinch.

Se klippet på träningssessionen här nedan!

Last adjustments with Chuck Liddell for my fight at UFC 287.

Pereira kommer genomföra sitt första titelförsvar av mellanviktsbältet under UFC 287 den 8:e april. Väl där ställs han i returmötet med den tidigare titelhållaren Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (23-2). Om ”The Iceman”s skolning har lett till några positiva resultat kan komma visa sig uppenbart i den kampen.