3 anledningar till varför Alexander Gustafsson vinner på lördag

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-05-31 00:00

Lördagens huvudmatch på UFC Sverige mellan Alexander Gustafsson och Anthony Smith är utan tvekan årets svenska kampsportshändelse. Båda herrarna kommer att försöka sudda ut minnet av deras respektive svaga insatser mot UFC-mästaren Jon Jones.

Vad den här fighten innebär karriärmässigt för ”The Mauler” är inte så tydligt. Just nu handlar det mer om att bibehålla sin status som den bäste lätta tungviktaren efter Jones. En ny titelchans inom den närmaste framtiden är högst osannolik.

För Smith är detta en betydligt mer saftig uppgift. Amerikanen är tämligen ny i viktklassen och har bara fått en titelmatch (mot Gustafssons tre). En seger i Globen skulle verkligen vara ett starkt bevis på att Smith är i toppen för att stanna.

Gustafsson är favorit enligt samtliga spelbolag och vettiga MMA-experter. Många tror på seger för 32-åringen. Vi har listat tre anledningar till varför han kommer ta sin 19:e seger i karriären på lördag.

1.Erfarenheten

Smith har faktiskt fler matcher på sitt konto men när han harvade på mindre galor och förlorade mot mindre meriterade namn var Gustafsson redan i topp och tävlade mot de bästa. Smith har precis avverkat sin första 5-ronders match men ”The Mauler” har gjort tre. Samtidigt har Gustafsson varit main event i gala efter gala och är van vid allt som det innebär.

Är det någon som är bekväm i rådande sits så är det just Alexander. Både när det kommer till ren fighting som allt runt omkring. Betydelsen av det ska inte förringas.

2.Boxning

Rent tekniskt så har Alex visat så mycket mer när det kommer till striking. Framför allt boxning råder klasskillnad mellan herrarna. Smith har bra sparkar och dem måste Gustafsson se upp för. Men när det kommer till slagkombinationer, finter, snabbhet och tajming så är detta hans rena ”bread and butter”.

Håll utkik för ”The Maulers” otäcka uppercut.

3. Nedtagningar

Trots att Gustafsson har tagit ner i princip alla motståndare han försökt brotta ner så får han ändå inte tillräckligt med respekt för sin brottning. Att ta ner både Jones och Daniel Cormier upprepade gånger är en otrolig bedrift.

Som vi såg när Smith mötte Volkan Özdemir så är han långt ifrån omöjlig att plocka ner. Just därför blir nedtagningar en superviktig ingrediens för svensken. Speciellt för att skapa utrymme att vila, bryta Smiths momentum. Alex måste bara se upp för eventuella submissions – Smith har nämligen 11 sådana på sitt record.

Spelbolagen favoriserar svensken kraftigt och det är ingen snack om saken. Gustafsson vinner. Högst troligen på poäng eller en sen teknisk knockout.

Ta chansen och spela på Gustafsson på Betfair. Det är nämligen så att Betfair erbjuder en otrolig oddsboost på just ”The Mauler”. 6.00 gånger insatsen för Gustafsson (!!!).

Ta del av superoddsen för Gustafsson genom att klicka på knappen nedanför!
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips