UFC 226: Genomgång av Paul Felder vs. Mike Perry

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-07-04 00:00

Paul ”The Irish Dragon” Felder hoppar in och ersätter den skadade Yancy Medeiros i matchen mot ”Platinum” Mike Perry. Lättviktaren Felder skulle egentligen ha mött James Vick på UFC Fight Night 133, men blev av med sin motståndare när Vick blev tvungen att ersätta en skadad Al Iaquinta i matchen mot Justin Gaetjhe. Det är inte första gången Felder blivit av med sin motståndare, så när möjligheten dök upp att kliva upp en viktklass och möta Perry i weltervikt kände han nog att han helt enkelt inte hade råd att tacka nej. Kul för oss fans, för det här kan nog bli ett riktigt underhållande möte mellan två strikers som sällan låter matcher gå till domslut.

”Platinum” Mike Perry har ett record på 11-3, alla vinster har kommit via knockout och alla förluster via domslut. Han har gått 2-2 på sina senaste matcher och kommer från två raka förluster, senast mot Max Griffin på UFC on Fox 28 i februari.

Perry är en atletisk och explosiv fajter med extrem knockoutkraft i sina slag. Efter en imponerande inledning av sin UFC-karriär har han nu två raka förluster. Förlusterna mot Santiago Ponzinibbio och Alan Jouban är inget att skämmas för men förlusten senast mot Max Griffin var däremot oroväckande. Perrys utveckling lämnar mer att önska.

Paul ”The Irish Dragon” Felder har ett record på 15-3, tio av vinsterna har kommit via knockout och en via submission. Felder har bara blivit avslutad en gång då han förlorade via TKO (läkaren klev in) mot Francisco Trinaldo på UFC Fight Night 95 i september 2016. Felder kommer från tre raka vinster, alla via TKO/KO, senast mot Charles Oliveira på UFC 218 i december förra året.

Felder är en mycket mer komplett och teknisk fajter än Perry och det enda frågetecknet här är huruvida han kan matcha ”Platinums” fysik då han själv inte är en naturlig welterviktare.

Perry är väldigt tuff och har aldrig blivit avslutad i sin karriär, så en vinst för Felder via enhälligt domslut ligger nära till hands.

Seger för Felder ger 1.66 hos Betfair.

RYGGA HÄR