UFC Fight Night 135: Speltips huvudkortet

Författare: Fransisco Villa

Publicerad: 2018-08-23 00:00

Justin Gaethje vs James Vick statistik

Nedan bjuder vi på en genomgång av matcherna på huvudkortet i Lincoln Nebraska. Oddsen och spelvärdet lämnar dessvärre en hel del att önska men vi har ändå valt ut våra vinnare.

Huvudkortet

155 lbs.: Justin Gaethje (2.30) vs. James Vick (1.62) Unibet

Justin Gaethje (#7) är en krigare och underhållningsmaskin. Han går framåt likt en zombie och tar en jäkla massa stryk när han pressar motståndaren bakåt. Han delar dock ut lika mycket som han tar. Han är omänskligt tuff men hans haka är inte riktigt lika pålitlig efter två raka TKO-förluster. Gaethje kommer att gå framåt och pressa hårt med hög volym. Han har skaplig brottning men använder den aldrig offensivt. Han har mycket bra nedtagningsförsvar och studsar upp blixtsnabbt.

James Vick (#10) är en lång och teknisk striker med bra precision. Han har tekniken som krävs för att utnyttja sin enorma räckvidd. Han har ett UFC-record på 9-1 och kommer in med 4 raka vinster. Han har ett varierat strikinggame och bra fotarbete. Han har bra uppercuts och farliga knän vilket har varit effektivt mot Gaethje – Eddie Alvarez visade prov på detta. Vick har även bra grappling och är farlig på marken.

Frågan är om Gaethje kommer lyckas stänga avståndet och komma in på närdistans. Vicks räckvidd har ställt till det för många fighters – även för bättre strikers än Gaethje. På pappret är detta lite av en mardrömsmatch för den ensidige Gaethje. Hans tuffhet har inte räckt till mot Alvarez och Poirier. När han nu än en gång ställs mot en rankad motståndare vill det till att han har breddat sitt game och använder en lite bättre taktik. Tyvärr är det svårt att lära gamla hundar att sitta. Det mesta tyder på att Vick genomför en smart fight – Alvarez och Poirier visade hur man ska göra för att besegra honom – och tar karriärens tyngsta seger. James Vick som vinnare – odds 1.62 Unibet.

Rygga Bettet

Michael Johnson vs Andre Fili statistik145 lbs.: Andre Fili (2.15) vs. Michael Johnson (1.65) Mobilebet

Andre Fili kommer från två raka vinster och imponerade i sin senaste match mot Dennis Bermudez. Han är lång för viktklassen, erfaren och wellrounded. Michael Johnson är en atletisk och snabb fighter med en giftig vänster cross. Han har bra KO-kraft och solid defensiv brottning. Han är en kompetent fighter men har visat tendenser till att vika ned sig om han pressas hårt. Han kommer från tre raka förluster och slåss möjligen för sitt jobb.

Båda dessa killar har varit i UFC väldigt länge och mött kvalitetsmotstånd. Johnson är explosiv och är riktigt farlig i inledningen av matcher. Ju längre fighten går desto svårare får han det. Det är oklart var Johnson befinner sig mentalt. Han har samlat ihop många förluster på sistone men det har varit mot riktigt tufft motstånd. Vi tror att han lyckas vända den negativa trenden och besegra Andre Fili. Det är ingen tvekan om att Johnson har kunskapen som krävs för att vinna, han måste bara kontrollera sin hjärnspöken. Vinnare Michael Johnson – odds 1.65 Mobilebet.

Rygga Bettet

115 lbs.: Angela Hill (1.72) vs. Cortney Casey (2.10) Betfair

Angela Hill (#14) är en tuff striker som gör det svårt för de flesta i viktklassen. Hon har ett UFC-record på 3-4 men har ställts mot tufft motstånd. Hon har mer teknisk striking än Casey och även ett övertag i snabbhet.

Cortney Casey (#11) är i första hand en striker men inte lika teknisk som Hill. Hon har bra slagkraft och 10 cm övertag i räckvidd. Hon har ett bättre markgame än Hill men hennes nedtagningar är inte särskilt bra. Angela Hill är aningen förutsägbar i sin striking men hon är väldigt tuff och håller ett högt tempo med bra output. Casey tenderar att bli ineffektiv och jobba med ganska låg output. Därför tror vi på Hill som vinnare i denna match – odds 1.72 Betfair.

Rygga Bettet

170 lbs.: Bryan Barberena (1.20) vs. Jake Ellenberger (4.55) Betsafe

Bryan Barberena är inte atletisk eller särskilt teknisk. Han är dock otroligt tuff och har bra haka. Han är en wellrounded grinder som sätter hård press och nöter ner motståndaren.

Jake Ellenberger har 5 förluster på sina 6 senaste. Han har tre raka förluster och är en skugga av sitt gamla jag. Han är i grunden en explosiv brottare med bra pressgame och en giftig överhandshöger. På senare tid har han sett blek ut och bortsett från en turlig seger mot Matt Brown för ca 2 år sedan har han blivit mer eller mindre överkörd i sina matcher (förluster). Detta kan bara sluta på ett sätt, Barbarena avslutar Ellenberger vars haka lade handskarna på hyllan och slutade med mma för 4-5 matcher sedan. Vinnare Bryan Barbarena – odds 1.20 Betsafe.

Rygga Bettet

125 lbs.: Deiveson Figueiredo (1.65) vs. John Moraga (2.15) LeoVegas

Deiveson Figueiredo (#14) är en väldigt stor och fysiskt stark flugviktare. Han är aggressiv och letar efter avslut. Han är inte teknisk men har rejäl KO-kraft i sina slag och sparkar. Hans främsta del av mma är ändå hans grappling. Om han lyckas ta fighten till mattan har han ett övertag. Figueiredo har imponerat i inledningen av sin UFC-karriär men han har inte mött någon på Moragas nivå.

John Moraga (#6) är en väldigt erfaren fighter med bakgrund inom brottning, men med fin striking – framför allt hans boxning – och ett wellrounded game. Moraga har ett bättre stående game än brassen. Hans bakgrund inom brottning bör kunna bli viktig i den här fighten. Om han kan undvika att bli nedtagen och kanske få några egna nedtagningar så har han goda möjligheter mot Figueiredo. Moraga som vinnare – odds 2.15 LeoVegas.

Rygga Bettet

185 lbs.: Eryk Anders (1.07) vs. Tim Williams (6.90) Mobilebet

Eryk Anders är en mycket atletisk och explosiv fighter med stor potential. Hans enda förlust kom i hans senaste match och det var ett tveksamt delat domslut mot Lyoto Machida. Det var en fight som han hade vunnit om han hade följt sin gameplan. Anders använder hård press och växlar mellan hårda slag och explosiva nedtagningar.

Tim Williams är en tuff grinder som i sin UFC-debut förlorade mot polacken Oskar Piechota. Han är hyfsat wellrounded men har inga styrkor som sticker ut. I denna fight har UFC gett Anders – som är en talangfull och marknadsföringsbar fighter – en överkomlig motståndare för att ta sig tillbaka till vinstkolumnen. Eryk Anders som vinnare – odds 1.07 Mobilebet.

Rygga Bettet


Här finns alla MMA spelsidor med odds bonusar
 

Se alla MMA bettingtips