Veckans bomb: Dustin Poirier chockar alla och vinner på submission

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-04-12 00:00

Vi har väldigt många bra matcher att blicka fram mot i helgen. Många fina odds och en hel del att jobba med vad gäller betting.

Det har blivit dags att presentera Veckans bomb som vi tagit från huvudmatchen på UFC 236.

Max Holloway vs Dustin Poirier

Holloway har vunnit 13 raka matcher i UFC-buren och har gått från klarhet till klarhet varje gång vi sett honom tävla. Ingen i fjädervikten, där han huserar normalt, har varit i närheten av att hota honom de senaste 4-5 åren. Nu går han upp en viktklass för att utmana Poirier om interim-bältet i lättvikt.

De båda har mötts en gång tidigare och då vann Poirier på submission. Men hur stora växlar man kan dra av den matchen, då Holloway bara var 20 år gammal, är värt att begrunda.

Poirier har sedan några år tillbaka tagit klivet upp till lättvikt och ser idag rent fysiskt ut som en väldigt stark lättviktare.

Spelbolagen tror starkt på Holloway och det beror troligen på att han varit så dominant under så lång tid. Men man får inte glömma att detta är en helt ny viktklass för Holloway och även om han kommer ha det lättare att klara viktgränsen så kan det innebära andra problem. Klarar han styrkan i lättvikt är en fråga man bör ställa sig.

Poirier har alla verktyg som krävs för att besegra Holloway – men för att göra det måste han genomföra sin bästa prestation hittills i karriären. Eftersom 30-åringen visat upp en sån stor mognad och smarthet i buren tror vi att chansen finns för att han tar hem segern och bältet.

En seger lär dock inte ske på domslut utan ska Poirier vinna så behöver han avsluta Holloway. Vi ser ett scenario där Dustin träffar och skakar Holloway varvid han tar ner sin motståndare och vinner på submission. Inte helt olikt förra gången de båda möttes.

Oddset för seger på submission för Poirier

Betfair ger 8.00 gånger pengarna för submission-seger för Porier.

Ta del av Betfairs fina erbjudande. Spela riskfritt för 450 kronor!
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips