UFC 245: Amanda Nunes vs. Germaine De Randamie

Speltips: Amanda Nunes vs. Germaine De Randamie

 • Spelstopp: 2019-12-15 05:00
 • Odds Spelat: 2019-12-14
 • Match: Amanda Nunes vs. Germaine De Randamie
 • Spel: Amanda Nunes vinner via avslut
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
1.72

Author: Alexander Clausson

Published: 2019-12-14 5:14

Amanda Nunes vs. Germaine De Randamie 2 kommer gå av staplen natten till söndag, under UFC 245. Det första mötet ägde rum 2013 och då avslutade Nunes sin motståndare via armbågar i matchens första rond.

Amanda Nunes

Nunes har under karriärens gång besegrat samtliga mästarinnor i UFCs divisioner för bantamvikt och fjädervikt. Dessutom har hon plockat hem två vinster mot den regerande flugviktsmästarinnan Valentina Shevchenko. Med andra ord blir det ett tufft test för De Randamie när hon inatt ställs mot organisationens dubbelmästarinna.

Nunes är en komplett MMA-‘fighter’ i det avseendet att hon utgör en fara både stående, i ‘chlinch’, mot buren och på marken. Brasilianskan har inga direkta svagheter som hennes motståndare konsekvent kan rikta in sig på och om Nunes skulle befinna sig i en svår situation kan hon vända matchen i en annan riktning. Detta kan bli nödvändig under helgens drabbning, då hon möter en tekniskt bättre ‘striker’ i form av Da Randamie.

Hade Nunes ‘striking’ varit något sämre hade en seger för brasilianskan känts troligare för mig än vad den gör idag. Det kan låta konstigt men en oro för mig är att Nunes fått större självförtroende efter sina imponerande vinster mot den meriterade boxaren Holly Holm och den tidigare fjäderviktsmästarinnan Cris Cyborg. Två motståndare som är farligast stående och två motståndare som Nunes avväpnade och avslutade via sin stående ‘striking’. En stående kamp mot De Randamie kan mycket väl sluta till dubbelmästarinnans fördel men det är också den enklaste vägen till seger för holländskan.

Nunes tydligaste väg till framgång är enligt mig att flytta ned kampen till marken så snart som möjligt. På kanvasen har brasilianskan ett tydligt övertag och kan därifrån kontrollera De Randamie samt även söka ett avslut via ‘submission’ eller ‘ground and pound’

Germaine De Randamie

Den tidigare fjäderviktsmästarinnan  De Randamie har inte förlorat en match sedan sitt senaste möte mot Nunes. Holländskan står med ett totalt matchfacit på 9-3-0 och samtliga förluster kom relativt tidigt i hennes MMA-karriär. Innan den tidigare nämnda karriären tog sin början var De Randamie en mycket välmeriterad kickboxare. I den sporten står hon med ett obesegrat matchfacit som lyder 46-0-0. Tidigare i karriären var nedtagningsförsvar och övrig anpassning till den nya sporten bristfällig men i sina senaste matcher har holländskan snarare visat upp sig som en MMA-‘fighter’ med kickboxningsbakgrund än någonting annat.

Man kan vara en framgångsrik MMA-‘fighter’ utan offensiv ‘grappling’ eller förmåga att avsluta via ‘ground and pound’ eller ‘submissions’. Däremot behöver man inneha förmågan att försvara sig mot detta, med hjälp av tekniker som hör sporten till. Ett bra exempel på någon som kom väldigt långt med den strategin är den tidigare stråviktsmästarinnan Joanna jedrzejczyk. Joanna “Champ” kunde under flera års tid försvara sin titel mot duktiga ‘grapplers’, utan att för den delen vara särskilt offensiv på marken. Jedrzejczyk klarade sig fint med ‘sprawls’ och tekniker för att ta sig upp från positioner där hon hade ryggen mot kanvasen. Stående var hon en mästarinna i att anpassa sina thaiboxningstekniker till MMA-sporten. Sett till De Randamies senaste matcher så känner jag igen mycket av det jag sett tidigare från Jedrzejczyk. Däremot bör det tilläggas att holländskan inte har ställt mot någon av organisationens bättre ‘grapplers’ i sina senaste matcher.

Ovanstående strategi är också den jag anser vara den mest lämpliga för holländskan att anta under nattens match. De Randamie bör förlita sig på sin ‘striking’, hålla distansen så gott det går och ta sig upp så snabbt som möjligt om kampen skulle förflyttas till kanvasen.

Tre faktorer som talar för Amanda Nunes

 • Avslutade De Randamie 2013
 • Stort övertag på marken
 • Tre raka avslut mot svåravslutat motstånd

Tre faktorer som talar för Germaine De Randamie

 • 46-0-0 i sin kickboxningskarriär
 • Stor för viktklassen
 • Tekniskt övertag på Nunes ståendes

Slutsatser

Spelar Nunes sina kort rätt så bör hon lägga till ytterligare en seger på sitt matchfacit under nattens drabbning. På marken har brasilianskan ett övertag som kommer vara svårt för De Randamie att svara offensivt på. Över fem ronder tror jag dessutom att dubbelmästarinnan kommer hitta ett avslut på den holländska utmanaren. Amanda Nunes vinner på avslut 1.72.

Amanda Nunes vinner på avslut 1.72
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS