UFC 245: Colby Covington kommer dra det längsta strået i hatmatchen

Speltips: Colby Covington vs Kamaru Usman

  • Spelstopp: 2019-12-15 00:06
  • Odds Spelat: 2019-12-13
  • Match: Colby Covington vs Kamaru Usman
  • Spel: Colby Covington via domslut
  • Units: 5/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
3.75

Author: Johan Lorentzon

Published: 2019-12-13 6:33

Colby Covington Vs. Kamaru Usman

Usman+v+Covington

Historia

Som han har tjatat och nu äntligen får Colby Covington (15-1-0) sin efterlängtade titelmatch mot den regerande mästaren Kamaru Usman (15-1-0). För mästaren själv kommer det vara det första titelförsvaret sedan han tog titeln.

Usman har den längsta vinstsviten i divisionen på hela 10 vinster. Han skar sig igenom divisionen med sin tunga brottning och kondition och efter domslutsvinster mot Demian Maia och Rafael dos Anjos fick han sin titelchans mot Tyron Woodley. En match som på papper skulle vara svåraste matchen i Usmans karriären, men som han dominerade från start till slut.

Covingtons karriär är inte helt olik mästaren, han har tagit ut i princip samma motståndare som Usman med en liknande stil, brottning och en kondition som aldrig tar slut. Han har också domslutsvinster mot Demian Maia och Rafael dos Anjos och efter att ha plockat isär UFC-veteranen Robbie Lawler var det inget snack om vem som skulle bli Usmans första titelförsvar.

Matchbild

På papper är denna match en spegel-match och kan vara den jämnaste matchen någonsin i UFCs historia. De har samma records, mött nästan samma motståndare, samma typ av stil och är i ungefär samma ålder. Deras största vapen är brottningen kombinerat med kondition som aldrig tar slut. Antagligen kan de brottas i flera dagar i sträck, men de kommer inte heller kunna hålla nere varandra så denna match kommer avgöras stående.

Stående är skillnaden kraft mot snabbhet. Covington pressar och överöser sina motståndare med slag från rond ett till rond fem. Usman är inte är lika snabb men har istället har mer kraft i sina slag och längre räckvidd.

Det enda som egentligen går att förutspå är att ingen av dem kommer bli trött över fem ronder och det kommer bli en otroligt jämn match. Ingen av dem kommer heller ha en fördel i brottningen även om mycket av matchen kommer vara från clinchen. Usman kommer där ha mer slagstyrka medan Covingtons hot är kombinationer och armbågar när clinchen bryts.

Det är en stor chans matchen går till domslut där polletten kan ramla åt båda hållen. Den avgörande faktorn kommer vara huruvida Usman blivit påverkad av Covingtons skitsnack innan matchen. Om detta satt griller i huvudet på honom och påverkar hans prestation.

Vinnare: Colby Covington via domslut

Colby Covington via domslut på 3.75
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS