UFC 245: Max Holloway kommer få sin tuffaste titelförsvar mot Volkanovski

Speltips: Max Holloway vs. Alexander Volkanovski

  • Spelstopp: 2019-12-15 05:55
  • Odds Spelat: 2019-12-14
  • Match: Max Holloway vs. Alexander Volkanovski
  • Spel: Max Holloway via domslut
  • Units: 5/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.50

Author: Johan Lorentzon

Published: 2019-12-14 7:52

Max Holloway vs. Alexander Volkanovski

Holloway+v+Volkanovski stats

Historia

Max Holloway (21-4-0) kan mycket väl vara den bästa fjäderviktaren genom tiderna och gör nu sitt fjärde titelförsvar. Den som får chansen är ingen annan än Alexander Volkanovski (20-1-0).

Holloway förlorade sin första match på nästan sex år, när han i april gick upp till lättvikt och mötte Dustin Poirier om interim-bältet. Poirier bröt då Holloways vinstsvit på 13 vinster. Detta stoppade dock inte “Blessed”, som då gick ned till fjädervikten igen och försvarade sitt bälte där för tredje gången med att utklassa Frankie Edgar.

Volkanovski har sett exceptionell ut på senare tiden och har ett vinstsvit på 17 matcher, där nio är på knockout och tre är på submission. Det var dock hans senaste två matcher som satte honom i rampljuset då han tog ut Chad Mendes i andra ronden för att sedan vinna ett domslut mot den legendariske Jose Aldo.

Matchbild

Att vara försvarare av titeln är alltid svårare än att vara utmanare, men Holloway har visat att han inte har några problem med det. Motivationen verka inte heller tryta för en utmaning som Volkanonvski.

Holloway kommer ha kontrollen stående med sin fina striking. Han är mästare på att hitta vinklar, kontrollera avståndet och utnyttja sin räckvidd. Dock kommer det faktiskt vara Volkanovski som har räckvidds-fördelen även om Holloway är den längre fightern.

Detta innebär dock inte att Volkanovski kommer vinna i slagduellerna, men han skulle mycket väl kunna kapitalisera med sin slagstyrka om Holloway slarvar i senare ronderna. Australienaren kommer vara den starkaste fightern Holloway mött, och är dessutom både bra på marken och har bra boxning.

Det kommer bli en tuff match för Holloway, men om han kan hålla sig stående, undvika marken och dra matchen in i champion-ronderna kommer han nog behålla sitt bälte. Men om han inte är fokuserad kan det mycket väl bli en upset.

Vinnare: Holloway via domslut på 2.50 på William Hill

Max Holloway via domslut på 2.50
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS