UFC 266: Robbie Lawler borde vara storfavorit mot Nick Diaz

Speltips: Robbie Lawler vs. Nick Diaz

  • Spelstopp: 2021-09-26 03:15
  • Odds Spelat: 2021-09-22
  • Match: Robbie Lawler vs. Nick Diaz
  • Spel: Robbie Lawler vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.67

Author: Alexander Clausson

Published: 2021-09-24 1:17

UFC 266 bjuder på många intressanta matcher och en av de mest omskrivna är returmatchen mellan Robbie Lawler och Nick Diaz. Den sista återvänder till buren för första gången på sex år.

Mycket talar för Robbie Lawler

I medias narrativ handlar det mycket om att Diaz återvänder till sporten för första gången sedan 2015. Det stämmer för visso, men Diaz var mycket inaktiv under den perioden. Amerikanen gick en match 2012, en drabbning 2013 och en fight 2015. Den senaste vinsten som är officiell på Diaz record kom för tio år sedan, i samband med UFC 137. Inaktivitet av den graden är ingenting att skoja bort, särskilt med tanke på att Lawler har gått tre matcher sedan 2019.

Lawler har visserligen förlorat sina fyra senaste matcher men har ställts mot riktigt bra fighters. Förlusten mot Ben Askren var rätt så tveksamt, där undertecknad anser att matchdomaren bröt drabbningen för tidigt.

När det kommer till returmatcher brukar den första drabbningen vara en viktig faktor när man ska förutspå det kommande resultatet. Diaz tog hem den första drabbningen via slag, i matchens andra rond. Fighten ägde dock rum 2004 och bör ha minimal betydelse för helgens match.

Nyligen flyttade fighten upp en viktklass, på Diaz begäran. Stocktonsonen såg riktigt vältränad ut för några månader sedan, men såg stor och klumpig ut under fight week. Har en skada satt käppar i hjulen under upptakten till matchen? En video som visade Diaz skuggboxning, lämnade mer att önska. Amerikanen såg seg och långsam ut. Man bör inte dra för stora slutsatser kring ett kort videoklipp, men i kombination med de ovanstående raderna ser det inte bra ut för Diaz.

Jag förväntar mig en stående drabbning, där ingen av utövarna kommer lyckas avsluta den andra. Diaz är en i grunden mer teknisk fighter när det kommer till boxning, men det var då och nu är nu. Lawler är i bättre form och har burvana i nuläget. Det kommer troligen räcka till seger i helgen. Diaz främsta väg är att ta ner fighten till kanvasen, jag jag tror inte att Lawler kommer tillåta sådana försök.

Tre viktiga faktorer inför matchen:

  • Nick Diaz inaktivitet
  • Nick Diaz fysik och snabbhet
  • Viktklassbytet

Slutsats

Robbie Lawler – 1.67 gånger insatsen tillbaka.

Robbie Lawler vinner - 1.67
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson